Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NASLOVNICAŽUPANIJA

Pročitajte priču o slatinskoj Marinadi: Izvoze i u SAD, Kanadu, Njemačku, Izrael… trenutno zapošljavaju 220 djelatnika, a kada krene proizvodnja ajvara od paprike, bit će ih 290

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović i Željka Vuković, zamjenica ravnateljice VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, posjetili su u Slatini tvrtku Marinada gdje su ih s poslovanjem, upoznali direktor Marinade Slavko Mađarić, direktorica proizvodnje Aleksandra Samardžija i Dejan Aleksić, komercijalni direktor navedene tvrtke.

Marinada trenutno ima stotinu stalno zaposlenih i još 120 sezonaca. U tijeku je obrada cikle i krastavaca, a od petka kreće obrada paprike. Upravo kada se krene s obradom paprike za ajvar, broj sezonaca se zna popesti i do 190, jer treba u tri smjene obraditi oko 4.000 tona paprike, a godišnje obrade i oko 3.500 tona krastavaca..

Proizvodi Marinade, nalaze se u svim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, većinom kao brendovi trgovačkih lanaca, a oko 15 posto otpada na brend Doora.

Izvoze oko 20 posto. Većinom je to u zemlje regije, ali i u SAD, Kanadu, Njemačku, Izrael, Švicarsku, Švedsku, Češku, gdje svojom kvalitetom zadovoljavaju visoke standarde navedenih tržišta. Osim toga, radili su i s Libijom…

Godišnje imaju 130 milijuna prihoda. Od ukupne proizvodnje, 80 posto im je „kiseli„ (kiseli krastavci, paprika…), a 20 posto „slatki“ proizvodi (pekmezi, džemovi, kompoti). Ove godine su uložili znatna sredstva za poboljšanje ciklusa proizvodnje, pa pogon u Slatini, koji je dio AgroFructus grupe, radi s povećanim proizvodnim kapacitetima.

Župan Igor Andrović je pohvalio rad Marinade, ističući kako je ova slatinska tvrtka primjer kako se kvalitetnom poljoprivrednom proizvodnjom može pozicionirati na zahtjevnom tržištu, bilo hrvatskom ili inozemnom. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button