DOGAĐANJANASLOVNICA

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić podržala ideje Grada Slatine

Najavila suradnju na projektima za dobrobit mladih na slatinskom području

Nakon razgovora sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martinom Bunić od prije dva tjedna, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić održao je s pročelnicom Bunić radni sastanak kojemu su u slatinskoj Gradskoj upravi nazočili i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vesna Klement.

Na sastanku se razgovaralo o problematici škola na slatinskom području čiji osnivač jest Virovitičko-podravska županija, ali je i Gradu Slatini itekako stalo da mladi imaju svake godine sve bolje uvjete obrazovanja u svojoj sredini. 

Jedna od tema bilo je uređenje Školske ulice u Slatini gdje bi županija za potrebe ovoga projekta trebala darovati uski pojas prostora uz Osnovnu školu Josipa Kozarca. Na taj način bi se proširio postojeći kolnik, uredila pješačka staza i adekvatno parkiralište što bi u konačnici rezultiralo većom sigurnošću učenika te ostalih sudionika u prometu.
Razgovaralo se i o mogućnostima izgradnje dvodjelne dvorane uz školu i njezinoj kandidaturi na prvom sljedećem natječaju, zatim o uređenju parkirališta, kao i učionica u potkrovlju, te hitnoj sanaciji dotrajaloga krovišta na OŠ Josipa Kozarca u Slatini. Izgradnjom spomenute dvorane rasteretila bi se dvorana SŠ Marka Marulića, te bi se stvorili kvalitetni uvjeti za sve potrebe dvoranskih sportova u gradu, kako za treninge tako i natjecanja. 

Isto tako razgovaralo se o uređenju parkirališta pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića gdje su prezentirane ideje Grada Slatine kako kvalitetnije iznaći prometno rješenje dolaska autobusa na prostor ispred škole, te o postavljanju jednog dječjeg igrališta s obzirom da u tom dijelu grada nema ni jedno uređeno dječje igralište.
Gradonačelnik je istaknuo kako je Grad u razgovorima s ravnateljicom škole Božicom Majhen o lokaciji budućeg igrališta, a u suradnji s tvrtkom Slatina kom naručena su igrala koja će biti postavljena na adekvatno mjesto u hladovini, te će omogućiti djeci i roditeljima ugodnu igru i boravak na svježem zraku.

Isto tako Grad Slatina priprema i projekt uređenja parka ispred Industrijsko-obrtničke škole raznim sadržajima, šetnicom i parkiralištem koji će se uklopiti u jednu cjelinu s prostorom Trga sv. Josipa kojemu također predstoji prostorno uređenje.

Nadalje je pročelnica Bunić upoznata s novom demografskom mjerom Grada Slatine, kojom je osigurana besplatna prehrana za one učenike sa slatinskog područja koji to nemaju preko županije ili drugih socijalnih programa, te s projektom „Živjeti zdravo“ koji Grad Slatina provodi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Sveti Rok u okviru kojega će se jedan dio prostora pored školskih igrališta kod obje osnovne škole odvojiti za postavljanje sprava za vježbanje kao sastavni dio staze u sklopu aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“.

Nastavlja se i suradnja s UOSIT Vretenac Slatina gdje bi se u sklopu uređenja „Kuće Vretenaca“ u Ulici Matije Gupca, dio prostora iskoristio za uređenje još jednog dječjeg igrališta za potrebe najmlađih članova ali i ostalih mališana u tom dijelu grada, uredit će se jedno dječje igralište i u Stublovcu tako da bi cijeli grad bio još bolje pokriven igralima za najmlađe.

U razgovoru su se dotaknuli i problematike vezane uz prostor iza škole u Donjim Meljanima za koje je Mjesni odbor Donji Meljani uputilo inicijativu da se to dječje igralište poravna i adekvatno uredi za sportske aktivnosti budući da se taj prostor nakon kiše, doslovce, pretvori u malo jezero. Isto tako je potrebno uređenje krošnja stabala uz rub tog igrališta. Tom prigodom je gradonačelnik Ostrošić istaknuo kako su u sklopu novoizgrađenog doma u Donjim Meljanima uređeni prostori za najmlađe, za tehničku kulturu i multimediju te velika dvorana, a svi će oni također biti na raspolaganju školi, odnosno učenicima od iduće školske godine. 

Pročelnica Bunić izrazila je zadovoljstvo prezentiranim projektima i novim idejama Grada Slatine te najavila potporu i suradnju Virovitičko-podravske županije koliko god to bude moguće.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button