DOGAĐANJANASLOVNICA

Pripreme za Slatinski proljetni sajam u punom jeku

Jučer je održan još jedan radni sastanak vezan za organizaciju Slatinskog proljetnog sajma u maloj vijećnici Grada Slatine kojemu su uz predstavnike organizatora: Grada Slatine, gradonačelnika Denisa Ostrošića sa suradnicima Verom Radaš i Matejom Peretinom, Turističke zajednice Vanje Lazić, Ministarstva poljoprivrede Tihane Bišćan i Društva naša djeca Renate Grahovac, prisustvovali ravnatelji i predstavnici osnovnih i srednjih škola s područja grada Slatine, osnovnih škola iz Nove Bukovice i Čađavice, slatinskih dječjih vrtića, te Slatinskog informativnog centra.

Slatinski proljetni sajam održat će se u nedjelju 5. svibnja, a obuhvaćat će tri cjeline: Sajam cvijeća, Sajam slastica i Cvjetni korzo gdje će svaka cjelina osmisliti prezentaciju na temu ovogodišnjeg sajma – pčela.

Na sastanku se raspravljalo o programu sajma koji će i ove godine posjetiteljima ponuditi mnoštvo događanja i aktivnosti popraćeno nastupima polaznika vrtića i učenika osnovnih i glazbene škole, dok će se učenici srednjih škola aktivirati u osmišljavanje atraktivnog prostora sa zanimljivim prezentacijama izlagača, a predviđen je i Gastro program uz brojne radionice i degustacije od kojih će vjerujemo jedna od najzanimljivijih biti predstavljanje nacionalne staklenke za med koju će prezentirati Udruga pčelara „Lipa“ Slatina uz organizaciju Medenog zalogaja za sve posjetitelje.

Održavanje programa u okviru Sajma cvijeća i Sajma slastica bit će u središnjem gradskom parku s početkom u 9 sati, a Cvjetni korzo na „staroškolskom“ igralištu. U slučaju lošeg vremena Slatinski proljetni sajam bit će odgođen za sljedeću nedjelju 12. svibnja.
(Mihaela Feldi/Foto:Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button