DOGAĐANJANASLOVNICA

Pripreme za nastup Grada Slatine na Viroexpu 2024. u punom jeku

Danas je u slatinskoj Gradskoj vijećnici održan drugi radni sastanak vezan za organizaciju nastupa Grada Slatine na Viroexpu 2024.

Budući da je 27. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024. tako reći pred vratima jer će se održavati od 16. do 18. veljače u Virovitici, pripreme su u punom jeku.

Grad Slatina će se i na ovogodišnjem Viroexpu predstaviti zajedničkim nastupom s Gradskom razvojnom agencijom Slatine, Slatinskim informativnim centrom, odnosno Radio Slatinom, te Posjetiteljsko-interpretacijskim centrom EPIcentar Sequoia Slatina.

Na radnom sastanku su uz zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliju Nikolića i privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Marina Kokorića, prisustvovali direktor SIC-a Robert Turkalj sa suradnicima i voditeljica EPIcentra Sequoia Snježana Žilavi sa suradnicima, te viši savjetnik za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Jurica Culej koji je tom prigodom prezentirao koncept zajedničkog nastupa imena „Invest in Slatina“ kojim se planira privući pozornost što većeg broja posjetitelja sajma.

Cilj predstavljanja je stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje pozitivne poduzetničke klime, osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti te jačanje konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu. Isto tako jedan od važnijih ciljeva nastupa Grada Slatine i spomenutih institucija na sajmu je promocija malih i srednjih poduzetnika ali i poticanje investicija u poduzetničke zone i druge građevinske zone na području grada Slatine.

Na tom tragu predstavnici Grada Slatine i GRAS-a na ovogodišnjem će sajmu predstaviti slatinske poduzetničke zone, poticajne mjere Grada Slatine te sve ostale programe s mogućnostima financiranja kroz fondove Europske unije.

Sve to popratit će Slatinski informativni centar koji će kroz svoj informativni program i izravna javljanja sa sajma omogućiti da najnovije informacije iz svijeta poduzetništva dođu do šire javnosti, što u svakom slučaju otvara vrata za razmjenu iskustava, nove suradnje i razvoj poduzetničkih ideja.
Uz predstavnike Grada, gradskih institucija i tvrtki, Radio Slatina predstavit će i pojedine izlagače na ovogodišnjem sajmu, odnosno slatinske obrtnike i poduzetnike.

Uz razvoj poduzetništva bitan je segment svakoga kraja čuvanje kulturne i prirodne baštine, te razvoj gospodarske grane vezane uz turizam. Tako će jedan djelić turističke ponude našega grada na sajmu predstaviti EPIcentar Sequoia Slatina koji će prezentirati Posjetiteljsko-interpretacijski centar.

Sajamski prostor Grada Slatine bit će otvoren brojnim gostima i posjetiteljima, a za vrhunsku atmosferu pobrinut će se tamburaši.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button