DOGAĐANJANASLOVNICA

Pripadnici 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Slatina polaganjem lampiona i molitvom prisjetili se svojih suboraca

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kod spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade jučer su se okupili  pripadnici 64. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Slatina, te su se polaganjem upaljenih lampiona i molitvom prisjetili svojih suboraca, da bi se potom uputili na slatinsko Gradsko groblje i uz Križ mučenik zapalili svijeće. Tim činom, prvi pripadnici 64. samostalnog bataljuna ZNG-a Slatina obilježili su i 29. obljetnicu osnutka.

Prema riječima Josipa Vaclaveka, pripadnika prvo okupljenih 13 hrvatskih branitelja,a koji su se okupili pod zapovjedništvom Ivana Roštaša, isti se svake godine prisjete tih dana kroz evociranje uspomena, druženje i prisjećanje svih onih koji su dali svoj život za domovinu Hrvatsku. Od prvih naoružanih dragovoljaca ubrzo je nastao Specijalni izvidnički vod a nešto kasnije Izvidnički vod koji je okupljanjem većeg broja branitelja prerastao u Zbor narodne garde Slatina, zatim u 64.samostalni bataljun, a koncem listopada i u 136.slatinsku brigadu.

Prvim braniteljima slatinskog kraja jučer su se pridružili slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Vjekoslav Hess.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button