DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKA

Priopćenje za javnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Tome Tomića vezano uz održano Međustranačko vijeće

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

žao mi je što djelatnici jedne gradske tvrtke prosvjedom moraju tražiti povećanje plaće, a svima nam je manje-više poznato za koji iznos djelatnici iste tvrtke rade. Prosvjed koji se održao ispred Gradske Uprave samo dokazuje činjenicu kako nam gradske tvrtke ne funkcioniraju.
Samo da se prisjetimo, niti Gradsko vijeće Grada Slatine nije funkcioniralo od početka veljače do studenog 2022. godine. U navedenom vremenskom periodu nisu izglasane odluke koje su od krucijalne važnosti kako za Grad Slatinu tako i za gradske tvrtke te za građane Grada Slatine.

Žalosno je da smo kroz prosvjed saznali kako je djelatnicima Slatina KOM-a kroz povećanje cijene odvoza otpada obećano i povećanje plaća. Slatina KOM je samo jedna od gradskih tvrtki koja se nalazi u izuzetno teškoj financijskoj situaciji, tj. posluje s gubitkom u velikom broju djelatnosti. Za navedenu situaciju se ne može kriviti vijećnike Gradskog vijeća grada Slatine jer oni nemaju utjecaja na poslovanje tvrtke. Predsjednik skupštine Slatina KOM-a je gradonačelnik Denis Ostrošić, dok Nadzorni odbor tvrtke čine članovi Domovinskog pokreta.

Briga vijećnika Gradskog vijeća Grada Slatine oko poslovanja Slatina KOM-a te ostalih Gradskih tvrtki očituje se i u tome da smo održali dvije sjednice Međustranačkog vijeća te jednu sjednicu Gradskog vijeća Grada Slatine u proteklih mjesec dana na tu temu.
Žalosno je da na prethodnu sjednicu Međustranačkog vijeća, a koja je bila na temu tvrtke Slatina KOM nije došao Gradonačelnik niti je dozvolio djelatnicima i pročelnicima Gradske Uprave da sudjeluju u istoj. Na toj sjednici Direktor te njegovi bliži suradnici prezentacijom su vijećnicima ukazali na poteškoće u poslovanju. Na sjednici Međustranačkog vijeća održanoj 21. travnja 2023. godine opet nije bio prisutan gradonačelnik Ostrošić, koji je prisjetimo se ujedno i predsjednik Skupštine Slatina KOM-a. Žalosti me činjenica da se gradonačelnik pravi kako ga se ne tiče teško poslovanje Grada Slatine i gradskih tvrtki te ujedno i zabranjuje djelatnicima da se uključe u rješavanje problema.

Na sjednici su bili prisutni Igor Fazekaš (predsjednik kluba vijećnika HDZ-HSLS), Sanja Mrzljak Jovanić (predsjednica kluba vijećnika SDP-FOKUS), Tamara Palčić (u ime vijećnika Domovinskog Pokreta), Ilija Nikolić (zamjenik gradonačelnika Grada Slatine) te Krunoslav Šarabok (pročelnik Gradske uprave). Na sjednici smo napokon imali konstruktivnu raspravu na kojoj smo donijeli određene zaključke.

Jedan od zaključaka je bio da određeno povećanje fiksnog dijela odvoza otpada sufinancira Grad Slatina kako bismo što manje financijski opteretili naše građane. Iskreno se nadam na će me gradonačelnik ili zamjenik gradonačelnika kontaktirati do srijede 26. travnja 2023. godine kako bismo vidjeli hoće li odraditi dogovoreno te hoće li se napokon početi raditi na bitnim stvarima koji se tiču svih nas građanki i građana našega lijepog grada.

Također, kontaktiran sam od strane predsjednika sindikata djelatnika Slatina KOM-a te od strane predsjednika Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske koji su mi predložili datume održavanja sastanka upravo na temu Slatina KOM-a. Odazvat ću se kad god to njima odgovara kako bi napokon prekinuli ovu agoniju, a iskreno se nadam da će isto učiniti i gradonačelnik.

S nadom u što skorije rješavanje problema u Gradu Slatini,
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine
Tomo Tomić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button