NASLOVNICAPOLITIKA

Priopćenje za javnost direktora Slatinskog informativnog centra

Na temelju dopisa, javnog objavljivanja i direktnog prozivanja mene osobno kao direktora i glavnog urednika Slatinskog informativnog centra d.o.o. od Gradske organizacije SDP-a, koji je potpisao predsjednik Kazimir Libl, primoran sam reagirati i javno se očitovati.

U dopisu koji je Gradska organizacija SDP-a Slatine dostavila za objavljivanje u programu Radio Slatine o mogućem sučeljavanju kandidata za gradonačelnika Slatine navedene su nejasnoće i neistine koje mogu izazvati sumnje u objektivnost i nepristranost djelovanja radiopostaje kao javnog servisa.

  1. U dopisu je netočno navedeno da je Radio Slatina trebao organizirati sučeljavanje kandidata  za gradonačelnika grada Slatine. O tome što je Radio Slatina trebao ili nije trebao organizirati ne odlučuju političke stranke. Slatinski informativni centar d.o.o. je pod jednakim uvjetima svim sudionicima predizborne kampanje osigurao predizbornu promidžbu u smislu radijskih spotova i sponzoriranih emisija, te usluge snimanja istih.
  2. Netočno je da su se nestranački kandidat SDP-a i HSS-a Denis Ostrošić i nezavisni kandidat Dario Vrbaslija odazvali pozivu za sučeljavanje. Nitko kandidatima nije uputio nikakav službeni poziv, pa ni poziv za sučeljavanje, pa nije jasno na kakav su se poziv spomenuti kandidati odazvali. Oni su koristili spomenute usluge promidžbe u programu radiopostaje.
  3. U dopisu stoji da je sučeljavanje jedinstvena prilika da građani Slatine upoznaju kandidate, što nije točno. Kandidati za župana, gradonačelnika i načelnike susjednih općina pod istim uvjetima imaju mogućnost korištenja usluga Slatinskog informativnog centra d.o.o., što je većina iskoristila i koristi ih u svrhu svoje promocije.
  4. Potpuna je neistina da je određen i dogovoren datum održavanja sučeljavanja kandidata za gradonačelnika.  Termin nije dogovoren, kandidati nisu obaviješteni, niti je išta o sučeljavanju javno objavljeno.

Slatinski informativni centar d.o.o. svim strankama i kandidatima u izbornom natjecanju omogućio je jednake uvjete promoviranja te se ograđuje od bilo kakvog uvlačenja u predizborna spletkarenja. Slatinski informativni centar d.o.o. djeluje u skladu sa zakonskim odredbama koje propisuju način rada medija u vrijeme predizborne promidžbe.

                                                                                                                    Direktor

                                                                                                                Robert Turkalj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button