DOGAĐANJANASLOVNICA

Priopćenje vlasnicima kućnih ljubimaca u Slatini

S obzirom na sve više prijava komunalnom redaru od strane građana koji su nezadovoljni ponašanjem vlasnika kućnih ljubimaca glede ispunjavanja svojih higijenskih obveza, odnosno s obzirom na činjenicu da se neki od građana ne pridržavaju odredaba Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, ponovno upozoravamo građane na potrebu pojačane odgovornosti prigodom izlaska sa svojim kućnim ljubimcima, a to znači da su dužni pri svakom izvođenju svojih kućnih ljubimaca na javne površine Grada Slatine nositi odgovarajući pribor za čišćenje fekalija i odmah očistiti svaku površinu koju njegov kućni ljubimac fekalijama onečisti (članak 10. navedene Odluke).

Također, zabranjeno je slobodno puštati pse u parkove, na javne zelene i druge javne površine Grada Slatine koje su u sustavu stalnog održavanja te na ulice  na području Grada slatine (članak 15. navedene odluke u tekstu). Svaki pojedinac smije izvoditi psa na javne površine i prostore gdje je to dopušteno i to isključivo na povodcu, tj. tako da on ne ugrožava sigurnost i zdravlje ljudi i/ili drugih životinja. Opasnoga psa –  pored prethodno navedenih uvjeta – vlasnik smije izvoditi na javne površine isključivo sa psu stavljenom brnjicom (košarom), dakle sukladno posebnim propisima.

Vlasnike koji se ubuduće budu oglušili na ova upozorenja komunalni redar u ophodnji s policijom može kazniti na mjestu počinjenja prekršaja kaznom u visini od 600,00 kuna do 1.000,00 kuna, mandatno, dakle bez prekršajnog naloga.

Komunalni redar Grada Slatine poziva vlasnike kućnih ljubimaca na to da se pri šetnji pasa po gradu ubuduće striktno pridržavaju propisa i upozorenja navedenih u ovom priopćenju te im u to ime unaprijed zahvaljuje na razumijevanju, suradnji i pomoći.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button