Home / POLITIKA / Priopćenje predsjednice GO SDP Slatina Ksenije Plantak

Priopćenje predsjednice GO SDP Slatina Ksenije Plantak

Dragi sugrađani,

Zadnjih nekoliko mjeseci svjedoci smo nastojanja jedne mlade ekipe koja želi vlastitim radom i promjenama pokrenuti brži razvoj Slatine i osigurati kvalitetniji život građana. Vijećnici Nezavisne liste Darija Vrbaslije i vijećnici liste SDP-a pokazali su da usprkos svom negativnom naslijeđu, opstrukcijama u Gradskoj upravi i nekim gradskim tvrtkama te ostavljanjem predsjednika Gradskog vijeća bez posla imaju viziju bržeg i boljeg razvoja Slatine i da mogu zajedno. Upravo to je zasmetalo nekima vječno gladnima vlasti koji već neko vrijeme pripremaju promjenu odnosa snaga u Gradskom vijeću ne bi li vratili HDZ na vlast.

HDZ nosi odgovornost za desetogodišnje gospodarsko i demografsko propadanje i što je Slatina pala po razvijenosti ispod grada Orahovice i općine Pitomača, zaslužan je što gledamo prazne poduzetničke zone, zapuštene i napuštene pogone bivših tvrtki i ogroman zastoj u korištenju EU fondova.
Nije ih briga što time nanose nepovratnu štetu građanima jer dok mnogi gradovi ulaze u novu godinu s cijelom lepezom projekata, a tako je trebalo biti i sa gradom Slatinom, oni radije izazivaju i potenciraju zastoj u funkcioniranju vlasti i moguće nove izbore vraćajući time Slatinu na začelje svih kandidatura za projekte.

Nažalost, nije prvi put da nakon izbora HDZ svim snagama pokušava promijeniti odnos snaga u Gradskom vijeću. Svjedočili smo raznim metodama, a sad svjedočimo manifestaciji osobne taštine, čudnog zapošljavanja u državnim tvrtkama i političke trgovine. Izazivanjem blokade rada Gradskog vijeća i pozivom na ostavku gradonačelnika od strane HDZ-a guraju Slatinu prema novim izborima i uzrokuju nenadoknadiv vremenski i financijski gubitak u korištenju EU fondova kroz programe koji traju do 2020. g. Time upravo ta stranka dokazuje da joj nije stalo do građana već do osobnih interesa upornom režijom političkih događaja u gradu Slatini.

Novo vodstvo SDP-a snažno podržava gradonačelnika Denisa Ostrošića i zajednički rad vijećnika Nezavisne liste i liste SDP-a, te zagovara kulturu dijaloga svih dionika Gradskog vijeća.

Ksenija Plantak
Predsjednica GO SDP SLATINA

x

Check Also

Svečano obilježena 29. obljetnica HDZ-a grada Slatine

U Slatini je u petak 5. travnja svečano i dostojanstveno obilježena 29. obljetnica osnutka Hrvatske ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org