DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Priopćenje majki učenika Područne škole Kozice vezano uz uništenje školskog okoliša

Majke učenika Područne škole Kozice ogorčene su nepoštivanjem školske imovine uništavanjem školskoga vrta na kojem su učenici i učiteljice vrijedno radili, a koji je prijavljen i na projekt HRT-a „Najljepši školski vrtovi“. Zgrožene i razočarane ovim nepromišljenim činom, oglasile su se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

prije svega, javljam se kao majka jednog učenika, a onda i kao predstavnik roditelja – 1. i 2. razreda OŠ Josipa Kozarca, područne škole Kozice, te u ime svih nas čija djeca idu u našu lijepu Područnu školu.

Razlog našeg javljanja je nedavni događaj koji nam je pokazao kako se preko noći događaju ružna djela i ružne stvari.

Naime, u noći s četvrtka na petak dogodilo se to da su nepoznati počinitelji gotovo uništili sav trud i rad naše škole, naše djece i naših dragih učiteljica oko uređenja okoliša škole i vrta na koji smo svi itekako ponosni, a pogotovo smo bili ponosni i sretni budući da je naš vrt dobio tu čast da bude prijavljen u projektu HRT-a „Najljepši školski vrtovi“. 

Uzimajući u obzir sav trud naših učiteljica i naše djece koji su tijekom cijele godine radili u svom malom plasteniku uzgajajući sadnice cvijeća i zelenilo  za taj budući najljepši vrt, još nam je više žao da se sve ovo dogodilo.

Preko noći naš lijepi vrt je gotovo uništen, kao i zalaganje i sav trud svih uključenih u ovaj lijepi i važan projekt, kako za školu, tako i za naše selo! Zato smo se odlučili obratiti Vama, Radio Slatini, s objavom ovog ružnog čina od strane nepoznatih osoba, a sve u cilju da se ovako nešto više ne bi ponovilo.

Tužno je da su to napravila vjerojatno starija djeca, možda čak i neki koji su pohađali našu školu, ali onima koji su ovo počinili želimo samo poručiti da su nas malo usporili, ali ne i zaustavili! Vrt ćemo opet vratiti u prvobitno stanje, a potrudit ćemo se da naš vrt bude još i ljepši. Ovo je okoliš naše škole, ovo je mjesto mnogih susreta, mjesto učenja i stvaranja, mjesto gdje se gradi budućnost naše djece, gdje se svi moramo osjećati sigurno, sretno i radosno. I zato ćemo se potruditi vrt vratiti u prvobitno stanje te nastaviti s ovim lijepim i poticajnim projektom. Nakon ovih slika teško je biti sretan, ali sigurna sam da ćemo uspjeti.

Važno je naglasiti da su naše učiteljice, kao i ravnateljica, tužne i razočarane da je netko uopće u stanju to napraviti bez imalo grižnje savjesti. Sve u svemu, jako tužno, ali nećemo odustati, poruke su naših učiteljica i ravnateljice. Mi roditelji svakako smo im podrška u tome.

Hvala i pozdrav,

mame Područne škole Kozice!

Pozdrav,

Suzana

(nm / Izvor: Majke učenika PŠ Kozice)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button