NASLOVNICAPOLITIKA

Priopćenje kluba vijećnika HDZ-HSLS: GDJE JE NESTALO GV GRADA SLATINE

Gradski vijećnici Kluba vijećnika HDZ-HSLS oglasili su se s priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

GDJE JE NESTALO GRADSKO VIJEĆE GRADA SLATINE?!

Gradsko vijeće grada Slatine posljednji put je viđeno 1. veljače 2022. u Hrvatskom domu u Slatini. Od tog trenutka gubi mu se svaki trag. Molimo sve građane koji imaju informacije o lokaciji i mjestu održavanja istog da nam jave jer je upravo u Slatini kriza vlasti kakvu Grad ne pamti od Domovinskog rata!!!

Na žalost, ovo nije neka loša šala, već Slatinska realnost. Tužno je da su upravo oni kojima su donedavno za vrijeme kampanje, usta bila puna riječi: transparentnost, Zakoni Republike Hrvatske, grad Slatina i njeni građani, prodali Grad i njegove građane zbog sitnih, osobnih interesa i sada ih drže kao taoce vlastite nesposobnosti!

Godinu dana već upozoravamo na konstantno nepoštivanje Zakona, ukazujemo na nepravilnosti, ali i istovremeno nudimo rješenja. Na njihovu žalost, naša rješenja podrazumijevaju i postupanje prema Zakonu, a prije svega puno rada-što je očito aktualnoj vlasti potpuno strano!

Populistički najavljivani projekti aktualne vlasti-nikada nisu započeti, populistički dana obećanja-nikada nisu izvršena, populističko busanje u prsa o transparentnosti trošenja ne samo novca nego i zapošljavanja-nikada nisu prikazana!

Upravo zbog ukazivanja na nepravilnosti i traženja vrlo konkretnih odgovora od gradonačelnika i stručne službe, 11 vijećnika Gradskog vijeća su zadnjih 5 mjeseci stopirani i njihov rad je u potpunosti onemogućen. Iako smo ukazivali da je to grubo kršenje prava vijećnika, a na štetu grada i građana Slatine, gradonačelniku i ekipi je jedino bitno što duže ostati na vlasti! Pod svaku cijenu!

A cijenu ćemo platiti svi mi, građani Slatine! Nitko drugi!

Zadnji dokaz njihove nesposobnosti je Odgovor Ministarstva pravosuđa i uprave kojim se jasno kaže kako vijećnik Igor Fazekaš nije u sukobu interesa i da se „sazivanje sjednice ni na koji način ne smije dovoditi u vezu s čekanjem mišljenja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa budući da predsjednik (Damir Jakšić op.a.) predstavničkog tijela ima zakonsku obvezu sazivanja sjednice te u tom smislu nisu razvidni svrha i intencija predmetnog upita Grada Slatine“.

Hoće li vladajući ponovno sazvati tiskovnu konferenciju i ispričati se najprije građanima Slatine koji su zatočenici ove nesposobne vlasti!? Ukoliko do toga, nekim čudom i dođe, nadamo se samo da će ovaj put kao svi ostali građani i udruge Domovinski pokret prostor iznajmiti i uredno platiti, a ne kao do sada uzurpirati i koristiti protuzakonito javni prostor bez Ugovora o najmu i naknade!

Hoće li se vladajući javno ispričati gradskim vijećnicima na grubom kršenju njihovog prava na rad i višemjesečne diskriminacije!?

Ni sada ne očekujemo reakciju gradonačelnika Ostrošića jer ga po dobrom starom običaju nema mjesecima u Slatini, pogotovo ljeti. Čak nije ni nadgledao asfaltiranje prilaza prema svojoj vikendici! Pitamo se samo je li i ove godine kod sada vrlo aktualnog kolege načelnika Murtera Tonija Turčinova ili su se možda već zajedno uputili prema Alpama odmoriti i razonoditi!?

Ono što očekujemo i što bi jedino bilo pošteno prema svima nama koji volimo svoj grad i živimo u Slatini je ostavka predsjednika Gradskog vijeća Damira Jakšića, potpredsjednice Tamare Palčić, gradonačelnika Denisa Ostrošića i zamjenika Ilije Nikolića, kao i pročelnika Krunoslava Šaraboka. Svojim neopozivim ostavkama bi konačno učinili nešto dobro i korisno za grad Slatinu i njegove građane.

Na kraju, apeliramo i na Državno odvjetništvo i USKOK da napokon pokrenu pravne postupke protiv ovih očitih kriminalnih i protuzakonitih radnji u Slatini.

                                                                                                      Klub vijećnika HDZ-HSLS

(Foto: Radio Slatina, arhivska fotografija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button