NASLOVNICAPOLITIKA

PRIOPĆENJE GO SDP-a SLATINA

S priopćenjem za javnost, vezanim za konferenciju za medije koju je održala Gradska organizacija HDZ-a Slatina u nedjelju 11. travnja ove godine, oglasila se Gradska organizacija SDP-a Slatina. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Vezano za konferenciju za medije koju je održao GO HDZ-a Slatina u nedjelju 11.4.2021. godine, želimo ponoviti javnosti nekoliko činjenica koje smo već iznijeli u medijima putem prošlogodišnjih i ovogodišnjih očitovanja nakon sjednica Gradskog vijeća na kojima smo upozoravali na mogućnosti ogromnih malverzacija gradonačelnika i njegovih pročelnika i pojedinih djelatnika stručnih službi, a zbog čega smo redovito bili izloženi napadima javnosti zbog toga što iznosimo u javnost svoje sumnje.
Na žalost, svi naši strahovi i sumnje su se obistinile i danas je to dokumentirano na konferenciji za medije kada su prikazani aneksi ugovora i potpisane mjenice kao garancije Grada Slatine koje je osobno potpisao gradonačelnik bez znanja Gradskog vijeća i Nadzornog odbora.

Na 22. sjednici Gradskog vijeća 10. srpnja 2020.g., vijećnici SDP-a su se oštro protivili stavkama rebalansa Proračuna Grada Slatine koje su vezane uz plaćanje najamnine za sveučilišni kampus jer smo i tad smatrali da je to nelogičan i prevelik iznos za Grad Slatinu s jedne strane, a s druge strane u tom trenutku nismo mogli shvatiti da investitor ulaže u Slatinu bez ikakve dodatne garancije osim stotinu tisuća kuna novoosnovane gradske tvrtke Slatina Plus d.o.o. SDP-ovi vijećnici su na tom Vijeću jedini bili protiv. Tad smo postavili pitanje na Vijeću je li moguće da netko ulaže tolika sredstva u kampus, a da nema dodatna jamstva od Grada Slatine. Odgovor je svaki put bio – ne.

Gradonačelnika je to očigledno „jako razljutilo“ i tvrdio je da nije ništa potpisivao i davao nikakva jamstva i svoju je ljutnju iskalio na vijećnicima SDP-a i dogradonačelnicu spuštajući se na osobnu razinu.

Danas znamo što je bilo posrijedi i što je učinjeno – gradonačelnik je obmanuo vijećnike i sve građane lažno prikazujući i skrivajući činjenice i dokumente te zbog toga, ukoliko su jučerašnji navodi točni, tražimo momentalnu ostavku gradonačelnika, ali prije toga otkaze svim djelatnicima gradske uprave koji su sudjelovali u poslovima oko otvaranja slatinskog kampusa i potpisivanja ovakvih štetnih ugovora, aneksa i mjenica.“ – stoji u priopćenju GO SDP-a Slatina.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button