CRNA KRONIKADOGAĐANJANASLOVNICA

Prijevara – Upozorenje građanima na prevarante

Jučer, 3. veljače, u prostorijama Policijske postaje Slatina, od 66 – godišnjakinje je zaprimljena kaznena prijava na zapisnik, zbog počinjenja kaznenog djela prijevare


Jučer, 3. veljače, u prostorijama Policijske postaje Slatina, od 66 – godišnjakinje je zaprimljena kaznena prijava na zapisnik, zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.
 
Naime, spomenuta osoba navodi kako dana 3. veljače, dok se kretala gradom Slatina u vremenu od 12 do 12.30 sati ulicom Ante Kovačića, kod parka u navedenoj ulici, ispred sebe je uočila jednu njoj nepoznatu mušku osobu, starosti oko 50 godina, visine oko 185 cm, mršav, smeđe boje kose, koja je na sebi nosila zelenu jaknu, a koja se sagnula i podigla nešto sa betonske staze. Kada je prišla toj osobi, ista joj je za kupnju za iznos od 3.000 kuna ponudila jednu narukvicu, nalik na zlato. U tom trenutku iza nje je došla i druga muška njoj nepoznata osoba starosti oko 50 godina, visine oko 170 cm, jače građe, koja je na glavi imala crnu kapu, te joj se predstavila kao urar iz Virovitice i da se razumije u zlato.
 
Nakon što je nepoznati muškarac pregledao narukvicu i rekao da je to pravo zlato, te da vrijedi između 8.000 i 10.000 kuna, predložio je 66 – godišnjakinji da narukvicu kupe zajedno popola na što je ista pristala.
 
Odmah zatim je taj drugi muškarac prvom dao 1.000 kuna, a obzirom da je 66 – godišnjakinja  kod sebe imala samo 1.000 kuna, zajedno je sa obje muške osobe otišla do centra grada Slatina, odnosno bankomata, gdje je podignula još 1.000 kuna i prvom muškarcu dala iznos od 2.000 kuna nakon čega je isti otišao. Drugi muškarac je nakon određenog vremena dao 66 – godišnjakinji 20 kuna za kavu te joj rekao da ga čeka u Caffe baru, dok ode po 5000 kuna, koje će joj dati za narukvicu, a što je 66 – godišnjakinja povjerovala i istog čekala do 16.45 sati, kada je shvatila da isti neće doći i da je prevarena.
 
Pregledom narukvice je utvrđeno kako ista nije izrađena od zlata.
 
Slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

                                                                                          Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button