DOGAĐANJANASLOVNICA

Prijavljen projekt “Uspostava reciklažnog dvorišta u Gradu Slatini”

Grad Slatina u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine danas, 4. rujna 2023. godine prijavio je projekt “Uspostava reciklažnog dvorišta u Gradu Slatini” na Poziv “Uspostava reciklažnih dvorišta”, kod Poziva: NPOO.C1.3.R2-I1.04 kojeg je objavilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Cilj projekta je povećati stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada osiguravanjem potrebne infrastrukture i provedbom izobrazno-informativnih aktivnosti radi smanjenja količine otpada koji se odlaže na Odlagalištu Radosavci. Godinu dana nakon upisa reciklažnog dvorišta u Evidenciju reciklažnih dvorišta predviđa se prikupljanje minimalno 97,50 tona odvojeno sakupljenog otpada. Ciljane skupine projekta čine Grad Slatina i Slatina Kom d.o.o. Uspostavom reciklažnog dvorišta u gradu Slatini povećat će se dostupnost javne usluge odvojenog sakupljanja komunalnog otpada čime će doći do povećanja količina odvojeno sakupljenog otpada, a smanjit će se i pojava divljih odlagališta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 812.144,45 EUR, a predviđeno je sufinanciranje od 85 %, odnosno u iznosu od 690.322,79 EUR.

(mf/Izvor: GRAS)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button