GOSPODARSTVONASLOVNICAŽUPANIJA

Prijave za ispite u Obrtničkoj komori VPŽ traju do 11. veljače

Kao i svake godine, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije tijekom ovoga proljeća organizira polaganje majstorskih ispita u tridesetak obrtničkih zanimanja. Majstorska diploma je često uvjet za otvaranje određenih obrta, kao i za primanje naučnika na stručnu praksu. Pri našoj  Komori najčešće se prijavljuju kandidati u zanimanjima frizer, kuhari, elektroinstalateri, automehaničari, instalateri grijanja i klimatizacije itd.

Prijave za proljetni rok traju do 11. veljače, a svi kandidati koji udovolje traženim uvjetima će se tijekom organiziranih predavanja dodatno pripremati za ispite koji ih očekuju tijekom travnja.

Za ispite o stručnoj osposobljenosti traju prijave za ispitni rok u travnju, a nudi se dvadesetak obrtničkih zanimanja poput keramičara, masera, poslužitelja jela i pića, cvjećara-aranžera. Za polaganje ovih ispita dovoljno je imati završenu osnovnu školu, a dobiveno uvjerenje omogućuje otvaranje obrta u pojedinom zanimanju.

Podsjećamo da su obje vrste ispita sufinancirana od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Sve informacije oko upisa i polaganja ispita možete dobiti u Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, na adresi Pavla Radića 3, Virovitica, web stranici www.okvpz.hr, ili na telefon 033/725-493. (mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button