NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Pridružite se i Vi akciji upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

U sklopu projekta “Volontiram, srce diram” kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina u četvrtak, 3.5.2018. od  14,30-16,30 sati u prostoru Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Trg Ruđera Boškovića 5a održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija je organizirana na inicijativu volontera školskog volonterskog kluba Industrijsko-obrtničke škole Slatina, koji se ovom akcijom žele pridružiti misiji Zaklade Ana Rukavina, kako bi zajedničkim snagama pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar.

Proces upisa obuhvaća:

  • popunjavanje pristupnice,
  • popunjavanje zdravstvenog upitnika te
  • davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji volontera!

Projekt “Volontiram, srce diram” Društvo “Naša djeca” Slatina provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Eugena Kumičića, Osnovnom školom Josipa Kozarca, Industrijsko-obrtničkom školom Slatina i Udrugom mladih KRIK Slatina. (DND Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button