DOGAĐANJANASLOVNICA

Pri kraju projekt Grada Slatine „Izgradnja pješačke staze u Ulici Petra Zrinskog u Gornjem Miholjcu“

Grad Slatina, osim u infrastrukturu na području Slatine, konstantno ulaže i u prigradska naselja. Ovoga puta riječ je o uređenju slatinskog prigradskog naselja Gornji Miholjac gdje su pri kraju radovi na izgradnji pješačke staze u Ulici Petra Zrinskog.

Tom su prigodom gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess obišli Gornji Miholjac gdje su ih dočekali Sanjin Hmelik, direktor tvrtke Slatina kom d.o.o. koja je izvođač radova, te koordinator radne jedinice izgradnje i održavanja Darko Lukačević i voditelj gradilišta Goran Draksler koji je pojasnio tijek izvođenja radova. Tom je prigodom istaknuo kako je odrađeno oko 85% radova čime je izgradnja dovedena u fazu predasfaltiranja što je u planu do kraja ovoga mjeseca, ovisno o vremenskim uvjetima.

Projektom će se izgraditi oko 410 metara pješačke staze od zvonika do spoja s Ulicom Augusta Šenoe, a radovi obuhvaćaju pripremne radove, zemljane radove, uređenje kolničke konstrukcije, postavljanje prometne signalizacije, izgradnju pješačkih mostova preko kanala, kao i čišćenje i produbljivanje samih kanala, te uređenje okoliša sa zatravnjivanjem bankina.

Budući da je projekt prijavljen na poziv za financiranje prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, projekt se provodi u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Slatine.  

Ukupna vrijednost radova iznosi 362.112,50 kuna koje će sa 175.000,00 kuna sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će preostali iznos od preko 187.000,00 kuna osigurati Grad Slatina.

– Izgradnjom pješačke staze povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu, a prvenstveno djece budući da je Područna škola Gornji Miholjac u neposrednoj blizini pješačke staze koja će gotovo cijelo naselje spojiti sa središtem mjesta. Na ovaj način će se ujedno proširiti mreža pješačkih infrastruktura na području Grada Slatine, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako je ova pješačka staza nastavak dosadašnjih ulaganja Grada Slatine koji je u ovom prigradskom naselju u proteklom razdoblju podržao izgradnju i postavljanje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu mjesta, a uz konstantno održavanje cesta i putova, te manjih zahvata na uređenju dijela mjesnog doma koji koristi Streljački klub, kao i uređenju groblja i sanaciji zvonika izgrađen je i novi most preko vodotoka Čađavica kojim je itekako olakšan život stanovnicima dijela mjesta zvanog Baranja. Kako doznajemo ulaganja Grada će se nastaviti asfaltiranjem ceste upravo u tom dijelu Gornjeg Miholjca koji će na taj način u cijelosti biti povezan asfaltiranim prometnicama. Osim toga u planu je gotovo kompletno preuređenje Mjesnog doma za što će se pokušati iznaći sredstva tijekom 2022. i 2023. godine putem EU fondova.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

„Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije“

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button