DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Presečan ”skinuo” dva rekorda i uzeo dvije titule viceprvaka Hrvatske

Nakon prošlog vikenda Marijan Presečan paraolimpijac iz Slatine vlasnik je dva nova državna rekorda i viceprvak Hrvatske u bacanju kugle i koplja te jedan od članova novog ekipnog prvaka Hrvatske  – Agrama.  Naime, u Puli je održan ”Croatia open 2020” – Otvoreno pojedinačno  i ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske na kojem se okupilo 100-ak natjecatelja iz 15 klubova. Osim Presečana na prvenstvu Hrvatske sudjelovao je i mladi Tomislav Vuković iz Donjih Meljana, i jedan i drugi u dresu zagrebačkog kluba AKOSI Agram najuspješnijeg kluba cjelokupnog natjecanja.

Startna lista bacača kugle obuhvaćala  je 4 kategorije, a u svojoj Marijan Presečan bio je najbolji sa rezultatom 7 metara i 2 centimetra što je ujedno bio i novi hrvatski rekord.  Gledajući sve kategorije Presečan se plasirao na drugo mjesto u državi. Iako mu je kugla primarna disciplina Presečan je ne samo nastupio nego uzeo i srebro u disciplini bacanja koplja također oborivši državni rekord  u svojoj kategoriji (F 53) sa rezultatom 13 metara i 64 centimetra.  Tomislav Vuković pak u istoj se disciplini plasirao na sedmo mjesto sveukupnog poretka dok je u svojoj kategoriji (F 57) bio drugi sa rezultatom 14 metara i 88 centimetara. Novi prvak i u bacanju koplja i u bacanju kugle je Deni Černi član OTOS-a iz Grubišnog Polja. Iako je osvojio dvije medalje i pri tom srušio dva rekorda Presečan i nije bio previše zadovoljan ostvarenim rezultatima s obzirom na uloženi trud i odlično odrađene pripreme za ovo prvenstvo. Uzrok tome bile su prilično loše vremenske (ne)prilike koje su pogodile i Pulu baš u oba dana održavanja Croatia open-a kojeg su zajedničkim snagama uspješno organizirali Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, Hrvatski paraolimpijski odbor, AK Spektar Pula i Sportska zajednica Istarske županije.

Ovo natjecanje točnije sjajni rezultati ostvareni  na njemu, čemu svjedoči čak 31 novi rekord, dokaz su  da se u klubovima itekako kvalitetno radi, naravno, na veliko zadovoljstvo samog nacionalnog Saveza, ali i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

dj


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button