CRNA KRONIKADOGAĐANJANASLOVNICA

Preminula Marija Maračić, predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica

Jučer je nakon kraće bolesti u 85-toj godini života preminula Marija Maračić, dugogodišnja predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica.

Zdušno i neumorno vodila je ovu udrugu čiji se članovi, a kako je u posljednje vrijeme isticala, kojih je svake godine sve manje, redovito sastaju svakoga petka u prostorijama udruge u kontinuitetu od osnutka 1994. godine.

Između redovitih susreta oni još imaju snage redovito zajednički obilaziti i spomen-obilježjima označavati mjesta gdje su njihovi sinovi i kćeri poginuli. Polože cvijeće, zapale svijeću, pomole se i još jednom, tko zna već koji put, proživljavaju one strašne trenutke kad su saznali da je prestao živjeti dio njih.

Predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Slatina – Orahovica Marija Maračić, uvijek je isticala da su žalosnim i napaćenim ljudima u crnom međusobne ispovijedi najbolja terapija i jedini lijek, a ponekada im je dovoljno samo zajedno sjediti, tiho, s mislima u vremenu prije devedeset prve, kad su njihova djeca rasla i odrastala, i kada su planirali budućnost.

Sklopivši oči i pridruživši se svome sinu Vitodragu, poginulom hrvatskom branitelju u vječnosti, brojna sjećanja Marije Maračić i dalje će živjeti u srcima svih onih kojima je prenosila svjedočanstva i istinu o Domovinskom ratu, da se nikada ne zaboravi.
Dubok je trag ostavila na ovome svijetu koji će ju pamtiti generacijama.

Povodom ovog tužnog događaja za cijeli slatinski kraj, izraze duboke sućuti obitelji preminule Marije Maračić u ime Grada Slatine uputio je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Posljednji ispraćaj ove legendarne slatinske majke biti će sutra, 3. veljače na mjesnom groblju u Mikleušu u 15 sati.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button