CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali u dogovoru s epidemiolozima.

Premijer Andrej Plenković održao je videokonferenciju sa znanstvenim savjetom vezano za epidemiju. Kaže da je komparativno gledajući Hrvatska u ovoj fazi izrazito dobro reagirala.

Poduzeli smo pravovremene i poprilično restriktivne mjere koje su rezultirale sporim širenjem zaraze sa prilično, nažalost za naših 16 sugrađana, niskom stopom smrtnosti u ovih prvih nekoliko tjedana.

​Plenković je izazove pred zemljom podijelio u tri aspekta:

“Jedan je da nastavimo s politikom koja neće dovesti do problema u zdravstvenom sustavu. Znači nastaviti s nabavom kvalitetne zaštitne opreme i zahvaliti na požrtvovnosti cijelog zdravstvenog osoblja. Da nastavljamo provoditi restriktivne mjere kalibrirajući ih sukladno potrebama hrvatskog gospodarstva i što normalnijem funkcioniranju vitalnih aktivnosti.”

​Treći je dugoročni aspekt i čekanje lijeka ili cjepiva. Premijer je apelirao na sugrađane da se i dalje pridržavaju mjera i zahvalio na tome.

O relaksiranju mjera kaže: “Ići ćemo s mjerama koje će omogućiti funkcioniranje i ići za tim da ono što proizvedu naši poljoprivrednici i OPG-ovi bude konzumirano na primjeren način i da građanima na siguran način omogućimo iskorak prema tržnici. Ići ćemo na relaksaciju , ali na način koji će slijediti preporuke epidemiologa.”

​Premijer je potvrdno odgovorio na vjerojatnost otvaranja tržnica prije Uskrsa. (mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button