NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Prema novom modelu uštede energije svijetlit će svaka druga lampa javne rasvjete na slatinskom području

Sukladno Odluci i smjernicama Vlade RH za uštedu energije u RH od 28. srpnja ove godine u kojima se navode preporuke za štednju energije kućanstvima, javnom sektoru i poduzetnicima, u cilju što učinkovitije potrošnje energije kako bi Hrvatska odgovorila na predstojeće energetske izazove, akciji se priključio i Grad Slatina.

Na području grada Slatine i prigradskih naselja, sa svrhom ušteda u potrošnji energenata, a sukladno smjernicama za uštedu energije, isključit će se svaki drugi stup javne rasvjete osim u dijelu užeg središta Slatine.

Do gašenja svake druge lampe na javnoj rasvjeti je došlo kako bi se ispoštovale smjernice Vlade RH i Europske unije o smanjenju potrošnje energenata, a da se pritom zadrži osvijetljenost radi sigurnosti i kretanja građana.
Iz Grada Slatine mole građane za razumijevanje te da se eventualne prijave odnose ukoliko dođe do kvara na dijelu rasvjete koji ostaje raditi prema ovom modelu, odnosno svaka druga lampa.
Model će se primjenjivati do realizacije prelaska na LED tehnologiju za koju je u tijeku izrada projektne dokumentacije.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button