NASLOVNICAŽUPANIJA

Preko 200 tisuća eura za sportske klubove u Virovitičko-podravskoj županiji

U Virovitičko-podravskoj županiji danas održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati programa javnih potreba u sportu na državnoj razini Ministarstva turizma i sporta.

Na navedeni program mogle su se prijaviti sve županijske sportske zajednice u Republici Hrvatskoj, rok je bio iznimno kratak (1 mjesec), a sredstva su namijenjena isključivo za sufinanciranje rada stručnog kadra te sportske opreme za djecu i mlade do 18. godine.

Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije za prijavljene projekte dodijeljen je iznos od 212.223,83 eura.

Ukupna vrijednost programa za 2023. godinu je 249.669,98 eura.

Obzirom da Ministarstvo turizma i sporta sufinancira 85% programa, Virovitičko-podravska županija je prepoznala vrijednost programa te svu opremu dodatno sufinancira u iznosu od 21.520,50 eura ( 15% potrebnih vlastitih sredstava) kako bi se klubovima u potpunosti mogla kupiti nova sportska oprema i rekviziti potrebni za rad.

Sportska zajednica prema dobivenom iznosu nalazi se u II. Kategoriji sufinanciranja, odmah iza Zagreba, Splita i Osijeka, gdje je Ministarstvo prepoznalo kvalitetu napisanog programa i potrebe za dodatnim sredstvima.

Klubovi, sportašice i sportaši te treneri do 18 godina iz naše Županije postižu zapažene rezultate na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima te je važno da se njihov trud i zalaganje prepozna i nagradi.

Tako će 59 trenera ove godine biti na plaći od 600 eura te će im biti nabavljena prijeko potrebna oprema, između ostalog: lopte, dresovi i trenirke, za hrvački klub Slatina koji postiže svjetske rezultate nova strunjača za trening u vrijednosti 13.000 eura, za taekwondo nove kacige, rukavice i štitnici, plivački rekviziti, karate tatami, streljačke jakne, stolovi za stolni tenis, te rekviziti za ritmičku gimnastiku i mnogi drugi.

U program je uključen 31 klub iz Virovitičko-podravske županije, iz 13 sportskih grana, od Pitomače do Orahovice, koji su predali i prijavili svoje klubove Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije na vrijeme i u roku.

Na sufinanciranju plaća u iznosu od 85% (510 od 600 €) uključeno je 59 trenera na razini Virovitičko-podravske županije.

Ovaj projekt je od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu i za poboljšanje uvjeta rada sportskih klubova u Virovitičko-podravskoj županiji, koje i mi kao Županija na razne načine podupiremo i financiramo, a svake godine očekujemo još bolje rezultate te što veće uključivanje djece u sport i tjelesnu aktivnost. Važno nam je uključivanje i provođenje sportskih aktivnosti djece i mladih u područjima nižeg indeksa razvijenosti, otvaranje novih sportskih škola, povećanje broja klubova i broja stručnog kadra, što će se kroz programe MTISa i Sportske zajednice provoditi i u idućim godinama.

Virovitičko-podravska županija kao snažna podrška Sportskoj zajednici planira slijedeće godine u suradnji s VIDROm; i prijavu Erasmus+ sport programa, kako bi naša djeca i naši klubovi imali što bolje uvjete rada, treninga te postizanja rezultata.

Konferenciji su uz župana Igora Androvića nazočili i Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju, Jasna Abramović, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove, Saša Topić, predsjednik Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Dora Međimorec, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije. (
vpz.hr, Foto: icv.hr, Iva Barčan) 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button