NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija na 12. Danima elektroničkih medija

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, predsjednica HUP-a Gordana Deranja i mnogi drugi sudjelovat će na 12. Danima elektroničkih medija koji se ove godine održavaju na Sveučilištu u Zadru, od 5. do 7. studenoga, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Na početku službenog dijela programa 6. studenoga 2019. okupljenima će se obratiti predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Zadru Nedjeljka Balić-Nižić, predsjednik HURiN-a Željko Švenda, predsjednica HRF-a Silvija Londero Šimleša, predsjednik NUT-a Denis Mikolić, ravnatelj HAKOM-a Miran Gosta te izaslanica predsjednika Sabora Sunčana Glavak. Očekuje se više od 250 sudionika, a ovo već tradicionalno okupljanje predstavnika medija, nakladnika, regulatornih agencija i Vlade prilika je za dijalog o važnim temama.

Već se dugo govori o Zakonu o elektroničkim medijima, a na prvom panelu detalje o planovima i rokovima doznat ćemo od resorne ministrice. Znanjem i iskustvom raspravi će doprinijeti i predsjednik Vijeća za elektroničke medije, predsjednik HURiN-a, čelnik NUT-a, glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec i članica radne skupine Ministarstva kulture za izradu novog Zakona o elektroničkim medijima Ivana Vukinovac Gelo, inače pravna savjetnica Nove TV.

Potom slijedi panel diskusija o potrebama medija i tržištu rada, a o njihovoj usklađenosti raspravljat će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, predsjednica HUP-a Gordana Deranja i Anita Šulentić iz HRF-a.

Otvorit će se u Zadru i pitanje novih tehnologija kao što su DAB, HbbTV i DVB-T2. Saznanja, preporuke i ideje čut ćemo od stručnjaka iz HAKOM-a, OiV-a, HURiN-a te predstavnika slovenskog državnog javnog servisa.

Drugoga dana, u okviru četvrte panel-diskusije „Etika i mediji“, razgovarat će se o etičkom izvještavanju, a posebno o zaštiti maloljetnika. U važnoj raspravi sudjelovat će potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva Danka Derifaj, urednica Odjela Informativnog medijskog servisa HTV-a Katarina Periša Čakarun, direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, urednik RTL-a Danas Borna Keserović, zamjenik glavnog urednika 24sata Alen Galović i glavni i odgovorni urednik Radio Martina – Zabavnog radija Borivoj Zimonja.

12. Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta zaključit će se diskusijom o različitim metodologijama istraživanja medijskog tržišta.

Okupljanje u Zadru organizira Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su: Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Nacionalna udruga televizija, udruga Hrvatski radijski forum i Sveučilište u Zadru.
(Izvor: Dani elektroničkih medija)

12. Dani elektroničkih medija -program

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button