DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata najavili svoje aktivnosti slatinskom gradonačelniku

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić u sklopu niza sastanaka sa slatinskim udrugama i građanima ovoga tjedna, primili su i predstavnike Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Tako su gradske čelnike s radom u proteklom razdoblju i planiranim aktivnostima tijekom 2022. godine upoznali predsjednik Županijske podružnice UHDDR VPŽ Dražen Hološi, zatim predsjednik Gradskog ogranka UHDDR grada Slatine Dragutin Radočaj i njegov zamjenik Željko Kolinger u pratnji članova Upravnog odbora Vlade Kočiša i Željka Rekse, te predsjednici temeljnih ogranaka Bakić Ivica Pavin i Sladojevci Petar Derdić dok je zbog ranije dogovorenih obveza ovoga puta izostao predsjednik Temeljnog ogranka Gornji Miholjac Franjo Demeter.

Dopredsjednik Kolinger koji je do nedavno bio na čelnom mjestu Gradskog ogranka izvijestio ih je o svim aktivnostima u proteklom jednogodišnjem razdoblju gdje je istaknuo izuzetnu suradnju sa slatinskom HVIDR-om i ostalim braniteljskim udrugama s područja grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, kao i s Gradom Slatinom te se zahvalio gradonačelniku Ostrošiću na dosadašnjoj potpori. Tom je prigodom izrazio zadovoljstvo što je kroz potporu Grada rad udruge itekako vidljiv u svim ograncima gdje su između ostaloga uređeni objekti neophodni za daljnje djelovanje istih.
Predsjednici temeljnih ogranaka također su se zahvalili na dosadašnjoj uspješnoj suradnji u nadi da će se ista nastaviti i dalje.
Pavin je istaknuo kako će osim sudjelovanja u svim zajedničkim aktivnostima udruge nastaviti s redovitim održavanjem i uređenjem okoliša na bakićkom području gdje očekuju dobru suradnju s ostalim udrugama i klubovima kao i Mjesnim odborom kada se ponovno oformi, te ukazao na potrebu nabave osnovnih sredstava za rad, odnosno radnih strojeva kao što je kosilica za travu.
Sličnim će aktivnostima nastaviti svoj rad i sladojevački ogranak čiji je predsjednik Derdić iznio ideju uređenja parka u središtu mjesta posvećenog hrvatskim braniteljima.

– Na tragu dosadašnjeg rada, uz organizaciju i sudjelovanje na svim obljetnicama i komemoracijama u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje kao i obljetnicama svih značajnijih datuma za grad i RH, UHDDR svoje daljnje planirane aktivnosti, čija će realizacija ovisiti o Covid mjerama u datom trenutku, namjerava provesti kroz projekte putem natječaja Grada Slatine o financiranju udruga, te različitim donacijama i sredstvima prikupljenim od članarine 208 evidentiranih članova, – istaknuo je predsjednik Gradskog ogranka Dragutin Radočaj koji je tom prigodom naglasio kako će UHDDR u narednom periodu svoje djelovanje koordinirati još bolje u suradnji sa Županijskom podružnicom.

– Mi smo svi jedno. Članovi Gradskog ogranka Slatina i svih temeljnih ogranaka kao i ostali članovi Županijske podružnice iz okolnih općina trebaju svoj rad zajednički usmjeriti za dobrobit djece koja su naše nasljeđe i koji će nakon nas prenositi uspomene na Domovinski rat, ponos naših branitelja, sjećanje na žrtve i poginule hrvatske branitelje, da se nikada ne zaboravi, – istaknuo je predsjednik Županijske podružnice UHDDR VPŽ Dražen Hološi.

Istaknuvši kako je ova godina neizvjesna s obzirom na događanja u svijetu koja raznim poskupljenjima utječu i na sve nas, gradonačelnik Ostrošić je izrazio daljnju podršku radu UHDDR-a budući da im je zajednički cilj sačuvati uspomene na hrvatske branitelje, dragovoljce i Domovinski rat kako bi one postale dio srca mladih koji će prenijeti istinu o Domovinskom ratu onima koji tek dolaze.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button