DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Predstavnici Radio kluba Slatina – 9A1ABE posjetili slatinskog gradonačelnika

Jučer je predstavnike udruge imena Radio klub Slatina – 9A1ABE primio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.

Na sastanku održanom u vijećnici Gradske uprave predsjednik udruge Tomislav Ostrošić (9A3COT), tajnik Zlatko Cibok (9A3BCZ) i član iste Zvonko Vikert (9A3DVE), upoznali su domaćine ovoga susreta s radom Radio kluba Slatina kroz njegovu povijest, koja seže unatrag od 60-ih godina prošloga stoljeća, kao i s planiranim aktivnostima tijekom 2022. godine.

Radio klub Slatina, koji trenutačno broji 16 aktivnih članova, u narednom razdoblju planira vlastiti digitalno modulirani radio (DMR) repetitor s antenskim stupom opremiti neovisnim off-grid solarnim sustavom napajanja s akumulatorom, kako bi sustav radio veza mogao funkcionirati u svim uvjetima (uključujući i nestanke električne energije).
Tom je prigodom predsjednik kluba Tomislav Ostrošić pojasnio kako je DMR repetitor Radio kluba Slatina uključen u digitalnu repetitorsku mrežu Republike Hrvatske i Hrvatski sustav veza u kriznim situacijama (HRSVKS), te je upravo ovaj projekt od šireg značaja za grad Slatinu i širu zajednicu, za – ne daj Bože, izvanredne situacije poput elementarnih nepogoda, rata i slično, jer se isti može staviti na raspolaganje žurnim službama i Civilnoj zaštiti te ostalim potrebama komunikacija u vanrednim situacijama.

Kako doznajemo, članovi Radio kluba Slatina nisu nužno orijentirani samo na radio-komunikacije, već i na robotiku, digitalne tehnologije, informatiku i ostale vidove komunikacija putem satelitskih veza i mobilnih uređaja, što je aktualno i za mlađe generacije.

– Iskreno se nadamo da će se u rad udruge uključiti što više djece i mladih koji će se s našim radom imati prilike pobliže upoznati kroz pokazne vježbe koje planiramo prezentirati tijekom ovogodišnjeg slatinskog Obrtničkog sajma i manifestacija u sklopu proslave Dana grada Slatine, – zaključio je predsjednik Radio kluba Tomislav Ostrošić.

Zahvalivši se gostima na dolasku i predstavljanju Radio kluba Slatina gradonačelnik Ostrošić je izrazio podršku njihovim projektima te naglasio značaj razvoja udruga tehničke kulture na području grada Slatine koje čine temelje za razvoj mladih u smjeru elektronike, informatike i komunikacija koji su danas u sve većoj mjeri dio naše svakodnevnice.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button