DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Predstavnici Radio kluba Slatina – 9A1ABE posjetili slatinskog gradonačelnika

Jučer je predstavnike udruge imena Radio klub Slatina – 9A1ABE primio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.

Na sastanku održanom u vijećnici Gradske uprave predsjednik udruge Tomislav Ostrošić (9A3COT), tajnik Zlatko Cibok (9A3BCZ) i član iste Zvonko Vikert (9A3DVE), upoznali su domaćine ovoga susreta s radom Radio kluba Slatina kroz njegovu povijest, koja seže unatrag od 60-ih godina prošloga stoljeća, kao i s planiranim aktivnostima tijekom 2022. godine.

Radio klub Slatina, koji trenutačno broji 16 aktivnih članova, u narednom razdoblju planira vlastiti digitalno modulirani radio (DMR) repetitor s antenskim stupom opremiti neovisnim off-grid solarnim sustavom napajanja s akumulatorom, kako bi sustav radio veza mogao funkcionirati u svim uvjetima (uključujući i nestanke električne energije).
Tom je prigodom predsjednik kluba Tomislav Ostrošić pojasnio kako je DMR repetitor Radio kluba Slatina uključen u digitalnu repetitorsku mrežu Republike Hrvatske i Hrvatski sustav veza u kriznim situacijama (HRSVKS), te je upravo ovaj projekt od šireg značaja za grad Slatinu i širu zajednicu, za – ne daj Bože, izvanredne situacije poput elementarnih nepogoda, rata i slično, jer se isti može staviti na raspolaganje žurnim službama i Civilnoj zaštiti te ostalim potrebama komunikacija u vanrednim situacijama.

Kako doznajemo, članovi Radio kluba Slatina nisu nužno orijentirani samo na radio-komunikacije, već i na robotiku, digitalne tehnologije, informatiku i ostale vidove komunikacija putem satelitskih veza i mobilnih uređaja, što je aktualno i za mlađe generacije.

– Iskreno se nadamo da će se u rad udruge uključiti što više djece i mladih koji će se s našim radom imati prilike pobliže upoznati kroz pokazne vježbe koje planiramo prezentirati tijekom ovogodišnjeg slatinskog Obrtničkog sajma i manifestacija u sklopu proslave Dana grada Slatine, – zaključio je predsjednik Radio kluba Tomislav Ostrošić.

Zahvalivši se gostima na dolasku i predstavljanju Radio kluba Slatina gradonačelnik Ostrošić je izrazio podršku njihovim projektima te naglasio značaj razvoja udruga tehničke kulture na području grada Slatine koje čine temelje za razvoj mladih u smjeru elektronike, informatike i komunikacija koji su danas u sve većoj mjeri dio naše svakodnevnice.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot