DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJESPORT

Predstavnici NK Slatine u povodu 100.-te obljetnice kluba danas u eteru Radio Slatine

Povodom obilježavanja 100 godina igranja nogometa u Slatini, u nedjelju, 4. kolovoza gostuje reprezentacija Hrvatske U-17.

Prijateljska utakmica odigrat će se na stadionu Antuna Tone Butorca s početkom u 18.30 sati. Izabranici trenera Tomislava Rukavine i Nenada Pralije odmjerit će snage s prvim, ali pomlađenim sastavom Slatine.

Ovim povodom dopredsjednik NK Slatine Miran Janečić te tajnik kluba i predsjednik Škole nogometa Slatina Ilija Nikolić bili su gosti u eteru Radio Slatine. Pričalo se o dugoj povijesti kluba.

Nogomet se počeo igrati u Slatini početkom 1917.godine u okviru Sportskog društva Orao. Do osnivanja nogometnog kluba došlo je 1919.godine. U slatinskom nogometnom klubu koji je kroz svoju povijest više puta mijenjao ime, prvi naziv bio je Orao, potom Seneška, Slavija, Slavonac, Slavonski Partizan, te napokon NK Slatina, a u dugoj tradiciji pamte se desetine vrsnih igrača.

Za jesen, kako su nas gosti izvijestili priprema se monografija NK Slatine, a u pripremi je i dokumentarac na istu temu. Povodom ove lijepe okrugle obljetnice, planirane su i još neke utakmice.

Škola nogometa, nakon ljetne stanke, ponovno započinje sutra, 02.kolovoza od 19 sati, a kako su naši gosti naglasili dobrodošli su svi.

(Tekst: T.K.Slačanac/Foto:Zvonko Štimac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button