Home / DOGAĐANJA / Predstavnici MZOIE i Hrvatskih voda obavili terenski pregled pripremljenosti projekta Aglomeracija Slatina
sdr

Predstavnici MZOIE i Hrvatskih voda obavili terenski pregled pripremljenosti projekta Aglomeracija Slatina

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike (PT1) i predstavnici Hrvatskih voda iz Zagreba (PT2), te predstavnici Hrvatskih voda – Odjela za pripremu EU projekata iz Osijeka, danas su obavili terenski posjet Gradu Slatini radi utvrđivanja spremnosti projekta  „Izgradnja novog sustava odvodnje aglomeracije Slatina te rekonstrukcija postojećeg sustava odvodnje i vodoopskrbe šireg centra Slatine“ koji se priprema za sufinanciranje iz EU fondova.

U Gradskoj upravi susreli su se s predstavnicima Grada Slatine i Gradskog vijeća  te predstavnicima nositeljima projekta – tvrtke Komrad d.o.o Slatina  i izrađivačem Studije izvodljivosti projekta iz slovenske konzultantske tvrtke RCI.

Na početku sastanka nazočne su pozdravili gradonačelnik  Grada Slatine Denis Ostrošić i direktor tvrtke Komrad d.o.o. Mato Miličić.
Potom je održana prezentacija „Priprema projektno-studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za Aglomeraciju Slatina – EN.2.1.11-0054“  te su raspravljena otvorena pitanja za finaliziranje prijedloga projekta i dinamički plan aktivnosti do kraja pripreme projekta za EU financiranje.

Utvrđeno ja da je tvrtka Komrad d.o.o.  pribavila sve potrebne lokacijske dozvole i to: za UPOV(uređaj za pročišćavanje otpadnih voda) i pristupnu cestu do UPOV-a, za vodospremu Slatina 2 i linijske vodne objekte, zatim 12 građevinskih dozvola, a spremna je dokumentacija i za dobivanje preostale 3 građevinske dozvole.
Riješena je većina imovinsko pravnih odnosa, odnosno za sve čestice preko kojih prelazi trasa linijskih objekata sklopljeni su ugovori o pravu služnosti, a za čestice u vlasništvu RH na kojima se smješta UPOV i pristupna cesta, pokrenut je postupak kod Ministarstva za upravljanje imovinom RH i uskoro se očekuje dobivanja prava gradnje.

Na sastanku je zaključeno da je projekt spreman za prijavu i treba se aktivno prići dovršenju izrade tender dokumentacije i ažuriranju Studije i Prezentacije s  najnovijim podacima, a po kompletiranju projektno-tehničke  i tender dokumentacije može se prići finaliziranju projektne prijave.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org