DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici MO Bakić i NK „Mladost“ Bakić čelnicima Grada Slatine iznijeli planirane aktivnosti

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u nazočnosti privremenih pročelnika; Stručne službe Krunoslava Šaraboka i Upravnog odjela za razvoj Marina Kokorića te višeg savjetnika za gospodarstvo i projekte Jurice Culeja, danas je razgovarao s predstavnicima Mjesnog odbora Bakić na čelu s predsjednikom Ivicom Pavinom, te predsjednikom Nogometnog kluba „Mladost“ Bakić Slavenom Zagorcem.

Tom su im prigodom iznijeli zajedničke aktivnosti planirane u narednom razdoblju od općeg interesa za bakićki kraj, te ujedno podnijeli zahtjev za pomoć Grada pri rješavanju istih.

Na samom početku predsjednik Pavin osvrnuo se na problematiku vezanu uz Društveni dom u Bakiću, odnosno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te prijepora s predstavnicima DVD-a Bakić oko novog Pravilnika prema kojemu je između ostalih i bakićki dom u vlasništvu Grada Slatine.

Zaključeno je da će Grad Slatina obaviti razgovore sa svima uključenima u ovaj prijepor kako bi se iznašlo rješenje te bi spomenuti prostor uz Mjesni odbor mogle ravnopravno koristiti sve udruge koje djeluju na bakićkom području. 

Još se jedna važna tema pojavila na dnevnom redu, a to je izgradnja kapele u Bakiću o kojoj se već godinama govori, dogovara i pregovara, no za sada konkretnih rješenja nema. Tim povodom Mjesni odbor Bakić proveo je referendum u sklopu kojega se gotovo 150 bakićkih obitelji izjasnilo da su sporazumni s gradnjom crkve te će istu sufinancirati prema vlastitim mogućnostima. Grad je iskazao svoju potporu vezanu uz ovaj projekt, no glavna riječ je na crkvenim vlastima te će se u narednom periodu obaviti potrebni razgovori s nadležnima kako bi se, prema riječima predsjednika MO Bakić Ivice Pavina, već ove godine mogla pokrenuti izrada projektno – tehničke dokumentacije, a nada se i početak same gradnje.  

Predstavnici MO Bakić izrazili su i potrebu izgradnje nogostupa u ulicama koje trenutačno nemaju nogostup te potrebu ocrtavanja pješačkih prijelaza zbog sigurnosti djece ali i ostalih sudionika u prometu. Ukazali su i na prometnu opasnost na dionici između Bakića i Slatine na kojoj također nama nogostupa, a osim toga ista je i neosvijetljena što je izuzetno opasno za sve dionike u prometu, osobito za djecu koja zbog blizine često u školu i na druge aktivnosti idu pješice ili biciklima.

Kada je riječ o djeci i mladima, istih u Bakiću ima te su izrazili želju da im se uredi postojeće odbojkaško igralište koje na žalost godinama nije održavano. Kako bi se stavilo u funkciju potrebna je nabava mreže i pijeska za podlogu.
Osim toga u Bakiću je potrebno i uređenje dječjeg igrališta s adekvatnim igralima jer postojeće ima dotrajala igrala.

Jedna od tema bile su i potrebe Nogometnog kluba „Mladost“ Bakić čiji su članovi uz potporu Grada Slatine i sponzora do sada odradili niz radnih akcija i zahvata na uređenju klupskih prostorija i tribina, a kojima se samo zaustavilo njihovo daljnje propadanje.

Prema riječima predsjednika kluba Slavena Zagorca što prije je potrebna energetska obnova zgrade kojom bi se obavila zamjena dotrajale stolarije i uređenje vanjske ovojnice zgrade te unutarnje uređenje svlačionica s dogradnjom nedostajućih sanitarnih čvorova. Natkrivanje tribina te uređenje vanjskih terena također su neizostavne stavke.

– Na natkriveni dio tribina te na zgradu kluba bi se postavili solarni paneli radi povoljnijeg utjecaja na okoliš ali i radi uštede električne energije budući da Klub troši dosta električne energije zbog reflektora koji su postavljeni na igralištu,- pojasnio je Zagorac te dodao kako bi se spomenuti projekt mogao prijaviti na natječaje koje će raspisati LAG Marinianis, no budući da se radi o velikom projektu to je nemoguće bez potpore Grada Slatine.

– Iako se radi o velikoj investiciji smatram da je ista opravdana s obzirom na kvalitetan rad Kluba koji se natječe u 2. županijskoj ligi istok te je trenutačno 2. na tablici. Veliki je interes mladih koji redovito treniraju tri puta tjedno, a od iduće godine planiramo oformiti i juniorsku ekipu. Također planiramo i usavršavanja gdje ćemo na školovanje poslati trenera, – pojasnio je Zagorac.

Kako je istaknuto na sastanku Grad će razmotriti pokretanje pripreme projektne dokumentacije kako bi spomenuti projekt bio spreman za prijavu na adekvatne natječaje, a sukladno mogućnostima pokušat će pomoći da se i ostali spomenuti projekti pokrenu i u konačnici realiziraju.

Budući da se radi o jednom od najaktivnijih mjesnih odbora na slatinskom području zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić odobrio je nabavu traktorske kosilice kojom će se koristiti i Mjesni odbor i Nogometni klub za održavanje nogometnog igrališta, ali i svih zelenih površina u mjestu.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button