DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Predstavnici MNK Slatina predstavili svoje uspjehe slatinskom gradonačelniku

Kao što su hrvatski sportaši jedni od najvećih promotora Republike Hrvatske i hrvatskog turizma u svijetu, tako su i slatinski sportaši promotori naše destinacije, odnosno naše lijepe Slatine.
Malonogometni klub Slatina, ili „Žuto-plava podmornica“, kako ga od milja zovu njegovi članovi, osnovan je 2014. godine. MNK Slatina je sportska zajednica osnovana na inicijativu lokalne zajednice i prijatelja koji su istinski ljubitelji malog nogometa.

– Naša vizija je postati vodeća sportsko-amaterska udruga koja će prezentirati sport s ciljem okupljanja najtalentiranijih malonogometaša svih uzrasta u gradu Slatini i šire. Osim što kroz svoj rad ovaj klub promovira Grad Slatinu, zalaže se i za istinske sportske i ljudske vrednote – prijateljstvo, solidarnost i toleranciju s drugim sportskim udrugama i klubovima. Klub smo koji ima velik broj mladih članova, te okuplja oko sebe mlađu, ali sve više i stariju populaciju navijača, – istaknuo je predsjednik kluba Matej Rešetar prilikom susreta sa slatinskim gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i njegovim zamjenikom Ilijom Nikolićem u Gradskoj upravi Grada Slatine.
Tom je priliko također naglasio kako je misija kluba promovirati prijateljstvo, solidarnost i toleranciju s drugim malonogometnim klubovima kroz sportska natjecanja, promovirati grad Slatinu diljem Slavonije i Republike Hrvatske, razvijati sportski duh mladih i talentiranih futsal igrača unutar naše lokalne zajednice, organizirati razne malonogometne turnire za sve uzraste na slatinskom području, biti učinkoviti u natjecateljskim razinama, te educirati fair play u svim aspektima malonogometne igre.

U godini osnutka kluba, MNK Slatina započinje svoju natjecateljsku priču te uz pomoć svojih članova, igrača i prijatelja po prvi puta pokreće ljetni Malonogometni turnir u Slatini pod nazivom „Staroškolsko 2014.“, a koji se odigravao na kultnom slatinskom betonskom igralištu od milja zvanom “Iza Crkve”! Upravo su se na toj lokaciji generacijama “brusili i kalili” najbolji domaći igrači rukometa, ali i malog nogometa!
U istoj toj godini pokrenuta je inicijativa uređenja slatinskih vanjskih igrališta te se vjerni članovi, igrači i prijatelji kluba uključuju u radne akcije kojima uređuju spomenuto Staroškolsko i igralište u „Brijačkovoj“ ulici.

Priključuju se 1. Županijskoj malonogometnoj ligi VPŽ koju igraju dvije sezone. 2016. godine ta se liga gasi i klub novonastalu situaciju koristi za upis novih članova i igrača. U sezoni 2018./2019., nakon pregršt odigranih utakmica i dovoljno sakupljenih financijskih sredstava u protekle četiri godine, klub se odlučuje priključiti 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi – istok, i tada nastupa u tri starosne skupine: seniori, juniori i kadeti. Seniori u svojoj premijernoj sezoni u tijesnoj borbi završavaju na 2. mjestu, a kadetski uzrast se na žalost, zbog nedostatka financijskih sredstava, gasi. Juniori su dvije godine zaredom u regiji istok završili na izvrsnom 3. mjestu.

Tijekom sastanka devet je mladih igrača i njihov trener Damir Bogati predstavilo još neke važne uspjehe MNK Slatina.
Istaknuli su nastupe juniora na državnoj juniorskoj završnici koju su izborili u dvije uzastopne sezone (2020./2021. i 2021./2022.) , te pobjedu istih igrača nad Futsal Olimpijac iz Županje s nevjerojatnih 40:0, ali i pretpoziv jednom od ključnih igrača juniora slatinskom domaćem igraču Dorianu Bogatiju u U-19 Hrvatsku futsal reprezentaciju.

– Kroz rad s juniorima već sada smo stvorili veliki broj mladih igrača koji su postali i nositelji naše seniorske ekipe, – istaknuo je trener Bogati.

Da je MNK Slatina istinski ambasador sporta u Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji govori činjenica da su u svojem dosadašnjem radu, unatoč ograničenim financijskim sredstvima, uspješno organizirali: 7 malonogometnih ljetnih turnira „Staroškolsko“, Zimski malonogometni turnir, 5 turnira u futsalu za djecu osnovnoškolske dobi, te Coca cola cup u Slatini koji je, prema riječima predsjednika Rešetara, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, te najveći turnir u malom nogometu za djecu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon što je gradske čelnike upoznao s radom kluba trener Matej Rešetar nadalje se osvrnuo na najnovije uspjehe MNK Slatina, što je i bio razlog ovoga susreta.   

– Na završnici ovogodišnjeg juniorskog prvenstva Hrvatske u Splitu odigrali smo ukupno dvije utakmice, gdje smo u prvoj utakmici bili na 45 sekundi do velike pobjede nad domaćinima, ali smo na kraju poraženi sa 5:4. Dok smo u drugoj utakmici odigrali 4:4 sa zagrebačkom Uspinjačom Gimkom.
Unatoč rezultatu ponosan sam na naše juniore koji su ove godine sudjelovali na završnici u Splitu, a to su vratari: Renato Lukaček, Ivan Lukac i Ivica Tropšek, te igrači: Dominik Bogati, Dorian Bogati, Ivan Stjepić, Dominik Kizivat, Marko Šuntić, Mateo Novaković, Nikola Tomić, Silvio Mumlek, Benjamin Mudri i Filip Pejakić.

Velike čestitke i našem trenerskom dvojcu Damiru Bogatiju i Marku Novakoviću koji su odradili odličan posao i podigli igru naših juniora na svim poljima, kako taktički i tehnički, tako napadački i obrambeno, te su oni zapravo uz igrače najveći zaslužnici za ovaj vrhunski rezultat. Kapa do poda momci, cijela uprava i navijači su vam zahvalni, – pohvalio je svoj tim predsjednik Rešetar te zaključio:

– Iako postojimo tek 8 godina, a tek se 4 godine natječemo u 2. HMNL-istok sa seniorima i PH regije istok sa juniorima, već smo upisali tri vrhunska rezultata, a to je seniorsko drugo mjesto u premijernoj sezoni 2. HMNL-istok i dvije godine zaredom ulazak među najboljih 9 u državi u juniorskoj konkurenciji. Velika je stvar što smo naš grad Slatinu pozicionirali uz bok velikih slavonskih nogometnih i futsal središta kao što su Osijek, Vinkovci i Slavonski Brod, a sam odlazak na državnu završnicu i borba s vršnjacima iz Zagreba i Splita pravo je SPORTSKO ČUDO.

Grad Slatina pomogao nam je kroz cijelu sezonu i omogućio dodatnim financijskim sredstvima odlazak na državnu završnicu, ali mi smo to svojim igrama, pristupom i odnosom prema mladima i sportu, te ljubavlju prema svome gradu Slatini svakako i zaslužili.

Potvrdio je to i gradonačelnik Denis Ostrošić čestitavši svojim gostima na dosadašnjim uspjesima, ali i marljivom radu i ustrajnosti koji ih nose u visine.

– Uz sve vaše sportske uspjehe želim vam puno uspjeha i u školovanju jer to je ono osnovno što će vam donijeti poslovni uspjeh u životu kako bi mogli izgraditi i sve ostale njegove segmente. Daljnje školovanje uvijek nam odnese dio naše mladosti što se tiče sporta, ali ukoliko budete i dalje mogli braniti boje našega grada bit ćemo vam zahvalni jer sport je uvijek dobra strana života kojom se stječu zdrave navike za daljnji razvoj, a Slatina je grad koji vodi računa o svojoj djeci i mladima.
Nadam se da će se Malonogometni klub Slatina pomladiti novim talentima te i dalje aktivnim radom stvarati uspjehe na ponos svih nas, a Grad Slatina će vam i dalje biti potpora, – rekao je na kraju gradonačelnik Ostrošić.
(mf, MNK Slatina/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button