DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Predstavnici MNK Slatina predstavili svoje uspjehe slatinskom gradonačelniku

Kao što su hrvatski sportaši jedni od najvećih promotora Republike Hrvatske i hrvatskog turizma u svijetu, tako su i slatinski sportaši promotori naše destinacije, odnosno naše lijepe Slatine.
Malonogometni klub Slatina, ili „Žuto-plava podmornica“, kako ga od milja zovu njegovi članovi, osnovan je 2014. godine. MNK Slatina je sportska zajednica osnovana na inicijativu lokalne zajednice i prijatelja koji su istinski ljubitelji malog nogometa.

– Naša vizija je postati vodeća sportsko-amaterska udruga koja će prezentirati sport s ciljem okupljanja najtalentiranijih malonogometaša svih uzrasta u gradu Slatini i šire. Osim što kroz svoj rad ovaj klub promovira Grad Slatinu, zalaže se i za istinske sportske i ljudske vrednote – prijateljstvo, solidarnost i toleranciju s drugim sportskim udrugama i klubovima. Klub smo koji ima velik broj mladih članova, te okuplja oko sebe mlađu, ali sve više i stariju populaciju navijača, – istaknuo je predsjednik kluba Matej Rešetar prilikom susreta sa slatinskim gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i njegovim zamjenikom Ilijom Nikolićem u Gradskoj upravi Grada Slatine.
Tom je priliko također naglasio kako je misija kluba promovirati prijateljstvo, solidarnost i toleranciju s drugim malonogometnim klubovima kroz sportska natjecanja, promovirati grad Slatinu diljem Slavonije i Republike Hrvatske, razvijati sportski duh mladih i talentiranih futsal igrača unutar naše lokalne zajednice, organizirati razne malonogometne turnire za sve uzraste na slatinskom području, biti učinkoviti u natjecateljskim razinama, te educirati fair play u svim aspektima malonogometne igre.

U godini osnutka kluba, MNK Slatina započinje svoju natjecateljsku priču te uz pomoć svojih članova, igrača i prijatelja po prvi puta pokreće ljetni Malonogometni turnir u Slatini pod nazivom „Staroškolsko 2014.“, a koji se odigravao na kultnom slatinskom betonskom igralištu od milja zvanom “Iza Crkve”! Upravo su se na toj lokaciji generacijama “brusili i kalili” najbolji domaći igrači rukometa, ali i malog nogometa!
U istoj toj godini pokrenuta je inicijativa uređenja slatinskih vanjskih igrališta te se vjerni članovi, igrači i prijatelji kluba uključuju u radne akcije kojima uređuju spomenuto Staroškolsko i igralište u „Brijačkovoj“ ulici.

Priključuju se 1. Županijskoj malonogometnoj ligi VPŽ koju igraju dvije sezone. 2016. godine ta se liga gasi i klub novonastalu situaciju koristi za upis novih članova i igrača. U sezoni 2018./2019., nakon pregršt odigranih utakmica i dovoljno sakupljenih financijskih sredstava u protekle četiri godine, klub se odlučuje priključiti 2. Hrvatskoj malonogometnoj ligi – istok, i tada nastupa u tri starosne skupine: seniori, juniori i kadeti. Seniori u svojoj premijernoj sezoni u tijesnoj borbi završavaju na 2. mjestu, a kadetski uzrast se na žalost, zbog nedostatka financijskih sredstava, gasi. Juniori su dvije godine zaredom u regiji istok završili na izvrsnom 3. mjestu.

Tijekom sastanka devet je mladih igrača i njihov trener Damir Bogati predstavilo još neke važne uspjehe MNK Slatina.
Istaknuli su nastupe juniora na državnoj juniorskoj završnici koju su izborili u dvije uzastopne sezone (2020./2021. i 2021./2022.) , te pobjedu istih igrača nad Futsal Olimpijac iz Županje s nevjerojatnih 40:0, ali i pretpoziv jednom od ključnih igrača juniora slatinskom domaćem igraču Dorianu Bogatiju u U-19 Hrvatsku futsal reprezentaciju.

– Kroz rad s juniorima već sada smo stvorili veliki broj mladih igrača koji su postali i nositelji naše seniorske ekipe, – istaknuo je trener Bogati.

Da je MNK Slatina istinski ambasador sporta u Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji govori činjenica da su u svojem dosadašnjem radu, unatoč ograničenim financijskim sredstvima, uspješno organizirali: 7 malonogometnih ljetnih turnira „Staroškolsko“, Zimski malonogometni turnir, 5 turnira u futsalu za djecu osnovnoškolske dobi, te Coca cola cup u Slatini koji je, prema riječima predsjednika Rešetara, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, te najveći turnir u malom nogometu za djecu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon što je gradske čelnike upoznao s radom kluba trener Matej Rešetar nadalje se osvrnuo na najnovije uspjehe MNK Slatina, što je i bio razlog ovoga susreta.   

– Na završnici ovogodišnjeg juniorskog prvenstva Hrvatske u Splitu odigrali smo ukupno dvije utakmice, gdje smo u prvoj utakmici bili na 45 sekundi do velike pobjede nad domaćinima, ali smo na kraju poraženi sa 5:4. Dok smo u drugoj utakmici odigrali 4:4 sa zagrebačkom Uspinjačom Gimkom.
Unatoč rezultatu ponosan sam na naše juniore koji su ove godine sudjelovali na završnici u Splitu, a to su vratari: Renato Lukaček, Ivan Lukac i Ivica Tropšek, te igrači: Dominik Bogati, Dorian Bogati, Ivan Stjepić, Dominik Kizivat, Marko Šuntić, Mateo Novaković, Nikola Tomić, Silvio Mumlek, Benjamin Mudri i Filip Pejakić.

Velike čestitke i našem trenerskom dvojcu Damiru Bogatiju i Marku Novakoviću koji su odradili odličan posao i podigli igru naših juniora na svim poljima, kako taktički i tehnički, tako napadački i obrambeno, te su oni zapravo uz igrače najveći zaslužnici za ovaj vrhunski rezultat. Kapa do poda momci, cijela uprava i navijači su vam zahvalni, – pohvalio je svoj tim predsjednik Rešetar te zaključio:

– Iako postojimo tek 8 godina, a tek se 4 godine natječemo u 2. HMNL-istok sa seniorima i PH regije istok sa juniorima, već smo upisali tri vrhunska rezultata, a to je seniorsko drugo mjesto u premijernoj sezoni 2. HMNL-istok i dvije godine zaredom ulazak među najboljih 9 u državi u juniorskoj konkurenciji. Velika je stvar što smo naš grad Slatinu pozicionirali uz bok velikih slavonskih nogometnih i futsal središta kao što su Osijek, Vinkovci i Slavonski Brod, a sam odlazak na državnu završnicu i borba s vršnjacima iz Zagreba i Splita pravo je SPORTSKO ČUDO.

Grad Slatina pomogao nam je kroz cijelu sezonu i omogućio dodatnim financijskim sredstvima odlazak na državnu završnicu, ali mi smo to svojim igrama, pristupom i odnosom prema mladima i sportu, te ljubavlju prema svome gradu Slatini svakako i zaslužili.

Potvrdio je to i gradonačelnik Denis Ostrošić čestitavši svojim gostima na dosadašnjim uspjesima, ali i marljivom radu i ustrajnosti koji ih nose u visine.

– Uz sve vaše sportske uspjehe želim vam puno uspjeha i u školovanju jer to je ono osnovno što će vam donijeti poslovni uspjeh u životu kako bi mogli izgraditi i sve ostale njegove segmente. Daljnje školovanje uvijek nam odnese dio naše mladosti što se tiče sporta, ali ukoliko budete i dalje mogli braniti boje našega grada bit ćemo vam zahvalni jer sport je uvijek dobra strana života kojom se stječu zdrave navike za daljnji razvoj, a Slatina je grad koji vodi računa o svojoj djeci i mladima.
Nadam se da će se Malonogometni klub Slatina pomladiti novim talentima te i dalje aktivnim radom stvarati uspjehe na ponos svih nas, a Grad Slatina će vam i dalje biti potpora, – rekao je na kraju gradonačelnik Ostrošić.
(mf, MNK Slatina/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot