DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici Mjesnog odbora Kozice na sastanku u slatinskoj Gradskoj upravi

Predstavnici Mjesnog odbora Kozice Damir Parc i Zlatko Ekert predvođeni predsjednikom MO Josipom Caderom posjetili su danas (četvrtak) slatinsku Gradsku upravu gdje su zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Iliju Nikolića upoznali s problematikom slatinskog prigradskog naselja Kozice.

Tom su se prigodom požalili na situaciju vezanu uz okupljanje mještana na svakodnevnoj bazi ispred kozičke trgovine gdje nerijetko dolazi do galame, svađa, pa i fizičkih okršaja, što uznemirava ostale građane osobito one koji stanuju u neposrednoj blizini.

– Nama nije cilj zatvaranje trgovine koja je neophodna u našem mjestu, osobito zbog ljudi u starijoj dobi, već želimo postići da se ispred iste ne remeti javni red i mir, – istaknuo je predsjednik MO Kozice Josip Cader.

Obnašatelj dužnosti slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić rekao je da će se o toj temi razgovarati s mjerodavnim institucijama kako bi se iznašlo rješenje spomenutog problema, te je već za ponedjeljak dogovoren sastanak s načelnikom Policijske postaje Slatina.

Na sastanku kojemu su nazočili i privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić i komunalni i poljoprivredni redar u Odsjeku za komunalni sustav Mario Čevizović razgovaralo se i o nekoliko komunalnih tema.

Tako su gradski čelnici upoznati s još nekoliko poteškoća s kojima se susreću Kozičani.

Jedan od problema je divlje odlagalište otpada na prostoru u neposrednoj blizini kozičkog nogometnog igrališta, gdje je ujedno i potrebna sanacija zgarišta nakon paljenja krijesa u prigodi proslave 1. svibnja.

Predsjednik Cader ukazao je i na problem starih i dotrajalih stabala smreke u dvorištu stare škole u Kozicama koje zbog sve učestalijih vremenskih (ne)prilika predstavljaju opasnost za ljude i okolne objekte, kao i na potrebu uređenja zapuštenog potoka iza kozičkog zvonika.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o organizacijskim pripremama Memorijala „Ivica Filković i Perica Sabo“ koji će se održati 19. i 20. srpnja ove godine, kao i o pripremama za obilježavanje 30 godina od izgradnje kapele sv. Roka u Kozicama 24. rujna.  

– Grad Slatina je i do sada pratio rad i pomagao provedbu brojnih projekata Mjesnog odbora Kozice, kao i ostalih mjesnih odbora na slatinskom području, te će nastojati i nadalje pomagati kako bi se zajedničkom suradnjom svim građanima omogućio što ljepši i ugodniji život, – rekao je Nikolić, te dodao kako se ovih dana nastavlja uređenje kozičkog groblja gdje će se izgraditi staza koja će se protezati od prilazne ceste prema mrtvačnici do glavnog ulaza na groblje, te kroz središnji prolaz gdje se nalazi centralni križ.
U ovoj fazi provedbe projekta planirani su pripremni radovi u sklopu kojih će se iskopati trasa, postaviti rubnjaci i nasipati kamen, dok se samo asfaltiranje očekuje u idućoj godini.  

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button