DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici LAG-a Marinianis i Savjeta mladih Grada Slatine sudjelovali na radionici Urbana primjena CLLD metodologije

Dana 10. lipnja 2017. u Kondriću kod Đakova održana je radionica Urbana primjena CLLD metodologije kao sredstvo za društveno uključivanje mladih. Nositelj je bila LEADER mreža Hrvatske , te domaćin LAG “Strossmayer”. Cilj projekta bio je izvršiti prijenos znanja županijskim, općinskim i gradskim savjetima mladih o primjeni CLLD metodologije u urbanim područjima.

Savjet mladih Grada Slatine na ovoj radionici predstavljao je njegov predsjednik Mario Đurinić dok je ispred LAG-a Marinianis prisutna bila njegova voditeljica Renata Butka.

Radionica je započela predavanjem Milana Medića o povijesti primjene CLLD metodologije u ruralnim područjima EU, zatim nam se predstavio Marko Ercegović iz Udruge gradova Hrvatske koji je predstavio program URBACT I, II i III. Gospođa Suzana Vargović iz Udruge Breza predstavila je primjer dobre prakse ostvaren s Gradom Osijekom iz kojeg je izrodio projekt Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga.

Iz radionice su proizašle nove ideje i poznanstva koja će se nastaviti do rujna kada se planira ponovna radionica upravo za mlade. (mk / Foto: mđ)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button