DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici Grada Slatine obišli sklonište za životinje u Virovitici

Virovitičko sklonište za životinje od srpnja 2018. g. koncesionar je za područje grada Slatine i prigradskih naselja. Svi zainteresirani koji odluče udomiti psa, udomit će besplatno psa koji je cijepljen, čipiran i kastriran, neovisno o njegovom spolu jer je Grad Slatina pokrio sve troškove udomljavanja i boravka u skloništu koje je smješteno na području nekadašnje vojarne u Virovitici.

Građani Grada Slatine od srpnja 2018. do svibnja 2020. g. udomili su 104 psa, a značajan je podatak da je samo u prvih 5 mjeseci ove godine udomljeno 32 psa, unatoč pandemiji koronavirusom za vrijeme koje je uz ostale restriktivne mjere bilo i smanjeno kretanje.

– Ovom prilikom pozivamo naše građane da i dalje nastave s ovakvom praksom i odgovorno se ponašaju prema životinjama čiji su skrbnici, da kastriraju životinje s ciljem smanjenja napuštenih životinja, da ih cijepe i čipiraju, i na takav način zaštite ljubimce koje vole, – istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić koja je u pratnji voditelja Komunalnog odjela Vjekoslava Hessa i komunalnog redara Zorana Filkovića obišla sklonište pohvalivši pritom rad svih djelatnika i volontera te njihovo zalaganje da siguran i topao dom pronađu svi četveronožni stanovnici skloništa, a ljubav prema životinjama kojom ljudi zrače i predanost poslu vidi se na svakom koraku.

Unatoč tome što se velik broj pasa udomi, prostor je i dalje prenapučen s obzirom da djelatnici skloništa i komunalni redari svakodnevno pronalaze napuštene pse bez identifikacijskog čipa koje ostavljaju nesavjesni građani na milost i nemilost raznih rubnih područja naselja.

Prigodom obilaska djelatnici skloništa pohvalili su udomitelje životinja iz Slatine s nadom da će ih biti još više, a osim na udomljavanje pozvali su ih i na volontiranje u skloništu ukoliko žele.

Inače, Grad Slatina je prošle godine uveo akcije sufinanciranja kastracije životinja što će nastaviti i u jesenskom razdoblju 2020. g., u iznosu od 50% potpore cjelokupnog iznosa kastracije.

Iz Grada Slatine pozivaju građane da iskoriste ovu pogodnost te ih mole se jave komunalnim redarima ukoliko se nađu u situaciji da pronađu izgubljenu ili napuštenu životinju.

Primanje prijava o napuštenim i izgubljenim životinjama s područja Grada Slatine usmjereno je prvenstveno preko Komunalnog odsjeka Grada Slatine, a prijave se primaju na e-mail: gradska.uprava@slatina.hr, mob. 091-600-9217 ili 099/216-4349, odnosno u hitnim slučajevima putem službe 112, policije te veterinarske inspekcije uz prethodnu suglasnost ovlaštene osobe Grada Slatine.

Nakon uredovnog vremena (poslije 15:00 sati) građani mogu prijaviti sve situacije, a vezano za poslove komunalnih redara na broj telefona: 060/222-000. Cijena poziva na broj nakon uredovnog vremena s fiksnog telefonskog broja je 1,40 kn/min, a s mobilnog 2,61 kn/min.

Komunalni redari će u što kraćem vremenu preslušati sve snimljene glasovne poruke i postupiti po njima. Kad izađu na teren, oni će životinji očitati čip – ako životinja nema čip, preuzet će je sklonište, a ako ima, pozvat će se vlasnik životinje koji će istu preuzeti, a komunalni redar će postupiti sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama pronađenim izvan prirodnog staništa na području Grada Slatine.

Osnovna zadaća Skloništa za nezbrinute životinje Virovitica je stalna i primjerena skrb o napuštenim životinjama koje dolaze i s područja Grada Slatine. Težnja i misija je promicati pozitivan odnos prema životinjama, smanjiti broj napuštenih životinja i što brže i kvalitetnije ih udomiti u čemu zasigurno mogu pripomoći i građani Grada Slatine.

Budite odgovorni! Ne napuštajte životinje, pomozite ih udomiti.
(mf/Izvor: dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button