DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici Grada Slatine i Hrvatskih voda u slatinskoj Gradskoj upravi razgovarali o Aglomeraciji Slatina

Danas je u slatinskoj Gradskoj upravi održan radni sastanak na kojemu se zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u nazočnosti voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj Vesne Klement sastao sa zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda Davorom Vukmirićem i direktorom VGO za Dunav i donju Dravu Hrvatskih voda Željkom Kovačevićem.

Sastanku na kojemu se razgovaralo o projektu „Izgradnja i rekonstrukcija vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina“, prisustvovali su i direktor slatinske tvrtke Komrad d.o.o. Mato Miličić i tehnički direktor iste Antun Srbić koji su tom prigodom upoznali nazočne s trenutačnom situacijom na Aglomeraciji, kao i s ostalim projektima Komrada.

Razgovaralo se i o mogućnosti nastavka radova na aglomeraciji Čađavica, odnosno dovršenju novelirane projektne dokumentacije i dobivanja građevinske dozvole, te iznalaženje sredstava za financiranje projekta.

Bilo je riječi i o drugim projektima susjednih općina, osobito o dovršenju izgradnje crpne stanice u Voćinu.

Tijekom sastanka iznesene su sve činjenice vezane uz realizaciju slatinske aglomeracije i poteškoćama u realizaciji, a s obzirom da je ugovoren novi izvođač radova, naglasak je bio na zajedničkoj suradnji i nastojanjima svih dionika da se ovaj značajan projekt za Slatinu i širu okolicu kvalitetno i u rokovima privede kraju. 

– Drago mi je što smo na današnjem sastanku prošli po temama slatinske aglomeracije i aglomeracija susjednih općina i da vidimo kako dalje. Nadam se da će suradnja dalje biti jako dobra kao što je bila i u ovih nekoliko mjeseci koliko sam na mjestu zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika. Imamo stvarno dobar odnos s Hrvatskim vodama, s gospodinom Vukirićem i gospodinom Đurokovićem, i nadam se da će tako biti i dalje. Drago mi jer smo danas ponovno čuli da su njihova vrata za nas uvijek otvorena, kao i naša za njih. Nadam se uspjehu, te da ćemo uz dobru suradnju i Božju pomoć aglomeraciju završiti kako treba, – istaknuo je Nikolić.

Prenijevši pozdrave generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, njegov zamjenik Davor Vukmirić također je izrazio zadovoljstvo na sastanku dogovorenom suradnjom s Gradom Slatinom i tvrtkom Komrad.

– Prvo bih izrazio veliko zadovoljstvo da sam pozvan od prvog čovjeka grada, gospodina Ilije Nikolića, na ovaj sastanak. Smatram da je ta inicijativa izuzetno važna i vrlo nužna s obzirom na nedostatak iste u protekle, gotovo 3 godine gdje razina odgovornosti ili prepoznavanja pravih vrijednosti što taj projekt aglomeracije čini za sve građane Slatine, i u gospodarskom smislu, u ekološkom smislu i u svakom drugom, pa i pretpostavka za neke nove investicije, jednostavno očito nije bilo prepoznato i to je vrijeme, nažalost, izgubljeno.
Posebno želim naglasiti da s dolaskom Ilije Nikolića, s kojim sam u kratkom vremenu uspostavio niz kontakata, kako u Hrvatskim vodama, na sastanku u Osijeku, tako evo i danas, ovdje se stvar iz temelja promijenila.
Prvo su napravljeni svi preduvjeti od strane Komrada i Grada da se raspiše novi natječaj, nova javna nabava. Znamo da je aglomeracija sad u jednom sasvim drugom, mirnom tijeku i da to ide, ja bih rekao, upravo putem kojim smo svi očekivali, i isto tako, ne očekujući više neke probleme, ne samo zato što je izvođač radova s ovog područja, nego zato jer se sada drugačije pristupa tom problemu. Nema otvorenih pitanja, problema i situacija ispred nas koje s ovim novim povjerenjem i s ovakvom neposrednošću nećemo moći riješiti.
Evo, ovdje sa mnom je nazočan i gospodin Željko Kovačević, direktor VGO-a iz Osijeka, koji je i sebe i sve resurse VGO-a stavio na raspolaganje kako bi ti projekti, ali i svi drugi projekti koje smo danas ovdje spomenuli bili riješeni.

Ovdje smo dali do znanja, da Hrvatske vode i VGO stoje iza svih ostalih projekata, naglasili i neka otvorena pitanja koja ne vidim što bi priječilo da budu riješena i ako mene pitate s pozicije zamjenika direktora generalnog direktora Hrvatskih voda, mi imamo jednu sasvim novu kvalitetu u razgovorima koja će rezultirati i kvalitetom u dovršetku projekata koji su otvoreni, kao i oni koje ćemo otvoriti. I s te pozicije samo mogu reći da je moja pretpostavka i čvrsto uvjerenje da gospodin Ilija Nikolić postaje heroj Slatine, – rekao je Vukmirić.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button