DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici Grada Slatine i GRAS-a sudjelovali na konferenciji „EU fondovi 2021.- 2027. – Nove prilike“ u Osijeku

Danas je u Osijeku održana konferencija „EU fondovi 2021.- 2027. – Nove prilike“ pod sloganom Zajedno za Hrvatsku i Europu.
Konferencija je održana u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a nazočili su joj između ostalih v. d. ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatine Marija Fumić i viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Jurica Culej.

Na samom početku konferencije uvodnu riječ imala je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak koja je predstavila novo financijsko razdoblje 2021.-2027. godine, mogućnosti financiranja te prioritetna područja ulaganja.
U svom se govoru osvrnula i na prošlo financijsko razdoblje te naglasila da je puno toga napravljeno u povlačenju EU sredstava. Nadalje je ustvrdila kako ulaganja iz EU fondova definitvno potiču pozitivne promjene u svim segmentima društva počevši od manjih općina, jedinica lokalne samouprave, županija, regija, te u konačnici potiču razvoju naše zemlje u cijelosti.
Osim ministrice Tramišak, svim prisutnima obratila se i Elisa Ferreira, povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme koja je pohvalila Republiku Hrvatsku u povlačenju sredstava iz Europske unije. Tom je prigodom naglasila kako će se sredstvima EU nastaviti daljnja ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu te socijalnu i demografsku politiku.

U sklopu konferencije načelnik Sektora za programiranje, koordinaciju i strateško praćenje ESI fondova pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Lovro Novoselac održao je predavanje pod nazivom „Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021.-2027.“.

Potom su uslijedile panel rasprave:
– Nove prilike za gospodarstvo, društvo i građane u financijskom razdoblju 2021.-2027.
– Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku
– Važnost procesa industrijske tranzicije za jačanje regionalne konkurentnosti i ravnomjerni razvoj Republike Hrvatske
– i Važnost mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja za pametan i održiv razvoj urbanih područja.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button