DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici Grada Slatine i GRAS-a sudjelovali na Danima regionalnoga razvoja i EU fondova

Grad Slatina i Gradska razvojna agencija Slatine sudjelovali na Konferenciji „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ posvećenoj 10 godina hrvatskog članstva u Europskoj uniji i uspješnim EU projektima!

Konferencija je u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održana u Šibeniku od 7. do 9. prosinca.

Svečano otvaranje obilježili su govori predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, uz pozdravna obraćanja šibensko-kninskog župana Marka Jelića i gradonačelnika Šibenika Željka Burića.

Program konferencije ove je godine bio usmjeren na puno desetljeće Republike Hrvatske u Europskoj uniji te korištenje EU fondova i provedene EU projekte. Tom su prigodom na konferenciji sudjelovali i predstavnici Grada Slatine Ilija Nikolić i Marin Kokorić te Gradske razvojne agencije Slatine Jurica Culej.

Program konferencije obuhvatio je brojne teme i specifična područja regionalnog razvoja, uz fokus na iskustvu korisnika EU fondova zahvaljujući kojima je unaprijeđeno gospodarstvo i kvaliteta života u svim dijelovima naše zemlje. Održani su raznovrsni paneli s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i poduzetnicima koji su uz pomoć EU sredstava pokrenuli investicijske cikluse u svojim poduzećima, razvili nove proizvode i osnažili gotovu svaku granu ekonomije.

Konferencija je završila u jučer (subota) na šibenskoj Poljani uz prigodni program za građane, a omogućen je i besplatan ulaz na tvrđave Svetog Ivana, Svetog Mihovila i Barone, čija je obnova sufinancirana sredstvima EU fondova.

(mf; Grad Slatina, GRAS)

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button