KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Predstavljena knjiga i otvorena izložba o 80. godina djelovanja samostana časnih sestara Presvetog Srca Isusovog u Slatini

U organizaciji Župe sv. Josipa Slatina, Zavičajnog muzeja Slatina i Matice hrvatske Ogranak Slatina, a u povodu 80. godina djelovanja samostana časnih sestara Presvetog Srca Isusovog u Slatini, u petak 30. lipnja u Zavičajnom muzeju Slatina održano je otvorenje izložbe i predstavljanje knjige uz prigodni program.

Redovnička zajednica časnih sestara Presvetog Srca Isusova djeluje u Slatini od 1937. godine. Svojom molitvom i radom prisutne su u crkvama, školama, te humanitarnim aktivnostima prema bližnjima i potrebitima od svoga dolaska do današnjih dana. Njihov osmijeh, topla riječ i blagost unose radost i duhovno bogatstvo u svaku zajednicu, pa tako i u našu slatinsku koja im se slavljem 80. obljetnice skromno odužuje.

Čestitka i zahvala za njihov rad i žrtvu uobličena je u  prigodnu knjižicu za koju se nadamo da će u svakom slatinskom domu trajno svjedočiti o djelovanju časnih u našem gradu. Knjižica će se moći nabaviti na otvorenju izložbe, čime ćemo svi zajedno pomoći buduće djelovanje samostana časnih sestara Presvetog Srca Isusova na radost svih Slatinčana.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostošić koji je časnim sestrama uz čestitku predao i prigodan poklon. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button