KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Predstavljena knjiga “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo” Vlaste Golub

 

Iza nas je Noć knjige, manifestacija koja se ove godine iznimno odvijala u vremenu od 21. do 24. travnja,  2017. god.  a sve u cilju da potakne kulturu čitanja i obuhvati i  škole,  učenike koji su do 21. travnja imali školske praznike.

U ponedjeljak, 24. travnja u 18,00 sati  u prostoru  Gradske knjižnice i čitaonice Slatina  gostovala je Vlasta Golub koju vjerojatno mnogi poznaju kao  glumicu Virovitičkoga kazališta. Međutim,  njen posjet knjižnici  bio je iz drugih  razloga. Riječ je o predstavljanju njene knjige “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo”. Prvi je to roman koji je napisala  i već za njega dobila književnu nagradu “Zvonko” za 2016. godinu. Nagradu dodjeljuje Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca za najbolji neobjavljeni roman. Knjigu  je namijenila  tinejdžerima  i njihovim roditeljima. Tema romana  je aktualna i govori o problemima koji često prate mlade osobe na pragu odrastanja. Spisateljica naglašava važnost komunikacije tinejdžera sa roditeljima i pravim prijateljima pred kojima mogu biti onakvi kakvi jesu, bez potrebe da stvaraju lažnu sliku o sebi.  Ovo je knjiga koja govori o samopouzdanju, promiče čitanje, pisanje, glazbu koja nije turbofolk.

Književni susret i promocija knjige protekli su u ugodnoj atmosferi, spisateljica je nadahnuto govorila o svojoj knjizi, o razlozima, povodima pisanja knjige, temama, problematici knjige koja je vrlo aktualna. Vlastu Golub zanima u kojem  trenutku neki    incident   prerasta u psihološko nasilje.

Književni susret organiziran je u suradnji sa Osnovnom školom Josipa Kozarca Slatina i nastavnicama hrvatskog jezika Hanom  Tepeš i Snježanom Tot. Na kraju susreta novinarska grupa škole pod vodstvom nastavnice Snježane Tot  za školski časopis napravila je intervju  sa spisateljicom.

Knjiga “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo” Vlaste Golub  nalazi se u fondu Gradske knjižnice i čitaonice Slatina i može se posuditi, a njena spisateljica  najavila je pisanje novoga romana za tinejdžere sa još jednom vrlo aktualnom temom te se nadamo skorom susretu sa njom.

Marija Cindrić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button