DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Predstavljen projekt „Škola, mačji kašalj“

Danas je u prostorima Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini predstavljen projekt „Škola, mačji kašalj“. Projekt financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na samom početku sve prisutne pozdravila je predsjednica Udruge Vretenac, Patricija Karaman, te ravnateljica škole Božica Majhen koja je navela važnost djelovanja Udruge Vretenac ali i značaj provođenja ovakvih projektnih aktivnosti, te samim time pružila podršku u provođenju projekta „Škola,mačji kašalj“.

Sam projekt predstavila je edukacijska rehabilitatorica Ivana Sabolić, koja uz edukacijsku rehabilitatoricu Patriciju Karaman i psihologinju Jasnu Plantak čini stručni tim ovog projekta.

Projekt „Škola, mačji kašalj“ zamišljen je kao nastavak projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ kojeg je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u 2018. godini. Uspješnost provođenja navedenog projekta, rezultati i napredak predškolaca, te veliki interes roditelja i lokalne zajednice razlog su za nastavak provođenja aktivnosti namijenjenih djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, ali i provođenje aktivnosti namijenjenih djeci koja su uvjetovana nekim oblikom školovanja.

Projektom će se u rad radionica uključiti 20 djece koja žive u ruralnim područjima i na području posebne državne skrbi bez vrtića. Djeca će biti uključena u aktivnosti edukacijsko-rehabilitacijskih postupaka, aktivnosti pripreme za školu i pomoći pri učenju. Ovim aktivnostima omogućiti će se djeci sustavan rad koji do sada nije postojao na području Virovitičko-podravske županije, te poboljšati kvalitete života djece koja su u procesu odgode upisa u prvi razred i djece koja su uvjetovana nekim oblikom školovanja (prilagođeni i/ili individualizirani program).

Roditeljima navedenih skupina djece pružiti će se sustavna stručna podrška, te dugoročno povećati kvaliteta suradnje i povezivanja različitih pružatelja socijalnih usluga i jedinica lokalne i područne(regionalne) samouprave.

Prva radionica projekta „Škola, mačji kašalj“ započinje 20. siječnja 2020 godine u 17h u prostorima posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića, a sam projekt trajati će šest mjeseci, odnosno do srpnja 2020. godine.

Važno je napomenuti da je ovo BESPLATAN vid stručne podrške i pomoći, te je kao takav jedinstven na području naše Županije.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac/Izvor :Udruga Vretenac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button