Home / DOGAĐANJA / Predstavljen projekt “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”

Predstavljen projekt “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”

Jučer je u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića predstavljen projekt „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“. Projekt financijski podržava Minstarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Okupljene je u ime domaćina pozdravila ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen te predsjednica Udruge Vretenac Patricija Karaman. S par prigodnih riječi prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, istaknuvši tom prilikom da je i ovaj projekt još jedan mali korak u nastojanju da se stručno pomogne svim kategorijama djece, a posebno onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sam projekt kratko je predstavila voditeljica projekta Julijana Pavlešić.

U aktivnosti projekta Udruga će uključiti 15-ak djece koja se nalaze u procesu odgode upisa u prvi razred, a žive u ruralnim područjima, području posebne državne skrbi, području bez vrtića, kao i korisnike usluga Centra za socijalnu skrb Slatina. Time će se projektom obuhvatiti općine Mikleuš, Sopje, Gradina, Crnac i Nova Bukovica.

S ciljem poboljšanja kvalitete života djece koja su u procesu odgode upisa u prvi razred u zajednicama s manje mogućnosti, tim stručnjaka sastavljen od edukacijskih rehabilitatora, logopeda, psihologa i pedagoga na tjednim radionicama pružat će stručnu pomoć i podršku kako djeci, tako i roditeljima.

Tijekom provedbe projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ za djecu u procesu odgode upisa u prvi razred u našoj lokaloj zajednici jednom tjedno (3 školska sata) kroz 10 mjeseci bit će organizirane edukacijsko-rehabilitatatorske aktivnosti, aktivnosti kroz koje će se djeca pripremati za školu, te aktivnosti s ciljem razvoja govora koje će provoditi logoped. Također, u sklopu projekta svaki drugi mjesec pod vodstvom psihologa i pedagoga održavat će se grupe podrške za roditelje djece koja su u procesu odgode upisa u prvi razred kako bi im se pružila stručna podrška s ciljem ohrabrivanja i informiranja o mogućnostima i metodama rada s djecom.

Ovo je prvi veći samostalni projekt Udruge Vretenac, te prvi ovakav vid stručne pomoći i podrške roditeljima i djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, a koji je u potpunosti besplatan.  (mk / Foto: Marijo Kokorić)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org