Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICA

Predstavljen poduzetnički inkubator u Slatini

U sklopu mreže poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, uz već postojeći u Virovitici izgrađena su još dva nova inkubatora u Pitomači i Orahovici, te je u fazi adaptacije inkubator u Slatini koji je jučer slatinskim poduzetnicima i potencijalnim budućim stanarima predstavio Josip Hetrih, zamjenik direktora Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, a nazočne je u ime Grada Slatine pozdravio pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić.

Tijekom prezentacije zainteresirani poduzetnici mogli su saznati sve što ih zanima.
Tako su saznali da stanari inkubatora mogu biti poduzetnici koji u trenutku predaje prijave posluju kraće od 3 godine te su informirani na koji način mogu postati stanari poduzetničkog inkubatora u Slatini, koje usluge on pruža, te koje su prednosti samog inkubatora i biti stanar u inkubatoru.

– Najviše pitanja bilo je vezano uz najam poslovnog prostora i usluge koje inkubator pruža, gdje smo im dali informacije o dosadašnjim iskustvima koja smo imali s našim stanarima koja su dosta pozitivna. Najviše što im inkubator pruža je okruženje samih poduzetnika koji pozitivno utječu jedni na druge kroz sklapanje poznanstava, razmjenu iskustava, sklapanja potencijalne suradnje, čak i potencijalnih klijenata. Osim toga ono što je prednost samih stanara je to što ih inkubator predstavlja i na neki način pomaže u nalaženju tržišta kroz zajedničke nastupe na sajmovima, organizaciju konferencija, a neke od poduzetnika vodimo i na predstavljanje studentima. Isto tako studente dovodimo u inkubator, a na taj način se poduzetnici mogu povezati s budućom radnom snagom i budućim potencijalnim poslovnim partnerima.

Osim najma prostora, koji je u prvoj godini potpuno besplatan, poduzetnicima se pruža i niz drugih pogodnosti koje uključuju pružanje savjetodavne pomoći, organiziranje stručnih seminara i edukacija, besplatan brzi internetski pristup, besplatno korištenje konferencijske dvorane, pomoć u izradi poslovnog plana i investicijske studije, promociju na web stranici, te besplatan parking i korištenje čajne kuhinje.
Osim poduzetnika, koji su fizički smješteni u prostore inkubatora, moguće je koristiti i uslugu virtualnog inkubatora koja pruža mogućnost registracije poduzeća na adresi poduzetničkog inkubatora i poštanski sandučić.

Ukoliko su poduzetnici zainteresirani za suradnju i uključivanje u poduzetnički inkubator mogu se detaljnije informirati putem web stranice inkubatorivpz.hr, putem telefona broj 098/960-8557 ili emaila info@inkubatorivpz.hr

Završetak građevinskih radova planiran je za kraj lipnja, a nakon toga ide opremanje, te se prvi stanari mogu očekivati krajem rujna ili početkom listopada ove godine, – rekao je Josip Hetrih, zamjenik direktora Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Djelatnosti koje su prihvatljive za poslovanje u poduzetničkim inkubatorima su proizvodnja koja ne generira štetne utjecaje, djelatnost iz područja ICT-a, djelatnost multimedije, digitalne grafike, arhitekture i građevinarstva, elektronike i elektroničkog poslovanja, ostale uslužne djelatnosti vezane uz proizvodnju te pakiranje proizvoda.

Kategorija poduzetnika koji ne mogu biti primljeni u inkubator su oni koji se bave samo trgovinom i/ili ugostiteljstvom, kladionice i kockarnice, poduzetnici s tehnologijama koje zagađuju okoliš, poduzetnici koji bi svojom djelatnošću (bukom i slično) remetili poslovanje ostalih poduzetnika u Poduzetničkom inkubatoru, kao i poduzetnici čija djelatnost ruši ugled Poduzetničkog inkubatora te ne posluju u skladu s praksom “dobrog gospodarstvenika”. (mf / foto: rt)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button