Predstavljen nikad bogatiji program 5. Festivala vina i zalogaja Slavonija i Podravina, Wine not!?
Sedam događaja, vrhunska vina i žestice, te bogata gastro ponuda od 6. rujna do 4. listopada

Bogat program 5. Festivala vina i zalogaja Slavonija i Podravina, Wine not!?, najavljen je u suhopoljskom Centru za posjetitelje – Dvorcu Janković, koji je kroz godine postao nezaobilazna lokacija za ovo vrhunsko eno-gastro iskustvo. Za inovativan koncept, promociju autentičnih okusa i iznimnih lokalnih vina u jedinstvenim ambijentima Plemićke rute, festival je na prošlim Danima hrvatskog turizma proglašen za top tri najbolja gastronomska događaja, a novo izdanje predstavila je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić, te voditelj Dvorca Janković Suhopolje, Marko Blažević, uz nazočnost predstavnika svih turističkih zajednica gdje se Wine not održava.
– Iznimno nam je zadovoljstvo sudjelovati i ove godine na festivalu koji se prvi put održava u obnovljenom vinskom podrumu, koji je nedavno otvoren uz wellness centar. Siguran sam da će atmosfera biti odlična kao i dosadašnjih godina. Iz godine u godinu Dvorac Janković privlači sve više turista, a ovakvi događaji, koje ostvarujemo u suradnji s Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije i Turističkom zajednicom općine Suhopolje, od iznimne su važnosti za promociju i podizanje prepoznatljivosti cjelokupne destinacije – istaknuo je Marko Blažević, voditelj suhopoljskog dvorca.
Njegovo novo izdanje, najbogatije do sada, otvara se 6. rujna, a traje tjedan dulje nego inače, sve do 4. listopada, a ove godine, za razliku od prijašnjih, ima jednu novu destinaciju – Slatinu. Svakog vikenda ekskluzivna događanja na različitim lokacijama Virovitičko-podravske županije, ove godine ih je čak sedam, a u svakom će goste voditi vrhunske enologinja Ivana Nemet.
– Željela bih zahvaliti svim lokalnim turističkim zajednicama s područja naše županije, kao i Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, na aktivnom uključenju u Festival vina i zalogaja Slavonija i Podravina, wine not!? Zajedničkim snagama napravili smo vrlo lijep i prepoznatljiv proizvod s ciljem da naša vrhunska lokalna vina sljubimo s destinacijom – istaknula je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije te dodala kako su od ove godine – uz novi događaj u Slatini – u službeni program festivala uvršteni vrhunski destilati lokalnih proizvođača.
Prvi susret „Kak je v duši, tak je v kleti“, zakazan je u subotu, 6. rujna, u Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu, u srcu bilogorskih vinograda iznad Pitomače. U petak, 12. rujna, festival se seli na padine Papuka, u Geo-info centar u Voćinu. Tamo je na rasporedu „Papučki vinoplov“ koji s lakoćom spaja tradicijsku kuhinju i iznimna vina s modernim ambijentom.
Tjedan dana kasnije, u petak, 19. rujna, u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima održat će se „Vinski party u plemićkom perivoju“, a već u subotu, 20. rujna, na padinama Papuka i Krndije iznad Orahovice, posve neobičan maraton „Wine&Run“. Na njemu nema trčanja, samo šetnja magičnom prirodom i uživanje u vrhunskim vinima.
Posljednjeg vikenda rujna festival stiže u prekrasne dvorce – u petak, 26. rujna, u Centru za posjetitelje – Dvorac Janković u Suhopolju uživat će se u „Tamburama i vinu na plemićki način“, a u subotu 27. rujna, u dvorcu Pejačević – Gradskom muzeju Virovitica, u još jednom „Wine&Artu.
Festival završava 4. listopada jednom premijerom. Prvi put Slavonija i Podravina, wine not!?, stiže u Slatinu s događajem „Večer vina pod sekvojom“.
Ovisno o događanju, broj mjesta je ograničen od 40 do 60 osoba te do 100 za maraton „Wine&Run“, a cijena kotizacije iznosi 22,00 eura po osobi za svaki od sedam eventa. Svi koji žele uživati u povijesnim ambijentima Plemićke rute i prekrasnim zelenim oazama Slavonije i Podravine, mjesto mogu osigurati uplatom kotizacije na web stranici TZ Virovitičko-podravske županije.
Više o manifestaciji možete saznati OVDJE.
(nm/slavonija-podravina.hr, vpz.hr, Foto: Kristijan Toplak)