DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavljen nacrt Plana gospodarenja otpadom za Grad Slatinu

U ponedjeljak, 27. veljače 2017. godine, u Gradskoj upravi Grada Slatine, izrađivač Plana gospodarenja otpadom Grada Slatine za razdoblje 2017-2022. godina, Tomislav Domanovac iz tvrtke IPZ – Uniprojekt   Terra d.o.o. iz Zagreba,  održao je prezentaciju Nacrta Plana gospodarenja otpadom za predstavnike Grada Slatine i Slatina Kom-a.

Nacrt Plana izrađen je u skladu s Planom gospodarenja otpadom  Republike Hrvatske za razdoblje 2017-2022. godine, koji je usvojen u siječnju ove godine, a okosnica Plana RH su reciklažna dvorišta, reciklažni centri sa sortirnicama i kompostištima u kojima će se za recikliranje pripremati odvojeno prikupljeni otpad, te prilagodba kapaciteta i sadržaja budućih centara za gospodarenje otpadom u skladu s novim konceptom kružnog gospodarstva.

Nakon usklađenja sa zaključnim podacima o odvojeno prikupljenom i odloženom otpadu u prošloj godini, Nacrt Plana gospodarenja otpadom bit će izložen javnom uvidu, o čemu će javnost Grada Slatine biti pravodobno upoznata putem javnih medija i gradske web stranice.(www.slatina.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button