KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavljanje knjige “Spašavala sam brak, a spasila sebe” u slatinskoj knjižnici u četvrtak, 6. srpnja

U četvrtak, 6. srpnja, s početkom u 19 sati, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održat će se posebno gostovanje. Mr.sc. Vesna Oršulić, specijalist obiteljske medicine i Gestalt psihoterapeut, predstavit će svoju knjigu “Spašavala sam brak, a spasila sebe”.

– Pridružite nam se i saznajte više o ovoj inspirativnoj priči o preispitivanju i transformaciji – poručuju iz GKiČ Slatina.

Autorica o knjizi:

Terapijsko pisanje dovelo do moje treće knjige „Spašavajući brak, spasila sam sebe“. Knjiga je vrlo dobro prihvaćena i od čitatelja i od struke.

U knjizi dajem autentične prizore iz mog bračnog života i to čitatelji vrlo visoko vrednuju, jer često nam nedostaje iskrenosti. Kao Gestalt psihoterapeut dajem i proradu tih situacija kao i čitav niz praktičnih vježbi, koje ukoliko se redovito provode mogu unaprijediti bilo koji, pa i partnerski odnos.

Naglašavam vrijednost terapijskog pisanja jer psihoterapija nije svakome dostupna, kao što ni svaka osoba nema s kime podijeliti svoje probleme. Najčešće svojoj mami ne želiš reći jer je ona ionako bila protiv tvog izbora; sestru ne želiš opteretiti; prijateljicu ne želiš ražalostiti; župnik te ne razumije – pa tko ti ostaje. Prazan list papira na kojem ćeš polako napisati svoj problem.

Svi mi mislimo puno brže nego što pišemo i u tome je tajna uspjeha. Pisanje će vam umiriti uzburkane misli i emocije i kad pročitate nekoliko puta što ste napisali, odgovori će se sami javiti. I najbolji terapeut ne poznaje do kraja ni vas, ni vašeg partnera, kao ni vašu situaciju i moguće korake. Vi to sve znate, ili bar bolje od njega i svi odgovori pojavit će se na papiru.

U želji da pomognem pozivam vas na čitanje, kao i na primjenu pročitanog.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button