NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Predstava “Naš zeleni svijet” za slatinske vrtićarce

Edukativna eko predstava “Naš zeleni svijet” Kazališta “Smješko” iz Zagreba u režiji Jelene Handži-Manev prikazana je u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini za djecu iz slatinskih Dječjih vrtića Suncokret i Zeko.
Djeca su kroz predstavu na zanimljiv i zabavan način od Planete Zemlje koju je utjelovila glumica Mirta Zečević puno naučila o ekologiji i održivom gospodarenju otpadom. Ponovili su i kako pravilno odvajati otpad, što sve sami mogu učiniti kako bi bilo manje smeća te kako reciklirati stvari koje im više ne trebaju, a Planeti Zemlji tijekom predstave su pomogli Erik, Alan, Ivano, Jakov i Meri.
Ova je predstava dio ekološkog programa kojega oba vrtića provode s djecom s ciljem očuvanja prirode, čistog okoliša i zelenog planeta Zemlje.

– Svaka osoba bez obzira na godine može puno učiniti za očuvanje našeg planeta. Primjer je Greta Thunberg, mlada aktivistica za zaštitu okoliša, koja je postala predvodnik svjetskog pokreta za zaštitu okoliša  i borbe protiv globalnog zatopljenja. Nadamo se da će se i među našom djecom naći ne jedna Greta nego puno njih, kako bismo ovaj planet ostavili u sigurnim, mladim i odgovornim rukama. Predstava se izvrsno uklapa u odgoj i obrazovanje za  održivi razvoj ili “zelenu pedagogiju” koju svakodnevno primjenjujemo i provodimo u vrtiću i djeca su u njoj zaista uživala. Sva su djeca obećala Planeti Zemlji pomoći skupljati smeće i reciklirati, stoga možemo zaključiti da će naš grad u budućnosti blistati od čistoće baš kao što su blistavi bili osmjesi djece na kraju ove ekološke predstave, – rekle su nam ravnateljica DV Suncokret Snježana Dupan-Lovrić i zamjenica ravnateljice DV Zeko Tamara Dorić.
(Mihaela Feldi/Foto: DV Suncokret i Zeko)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button