CORONAVIRUS INFODOGAĐANJANASLOVNICARADIO EMISIJE

Predsjednik Stožera civilne zaštite pozvao građane na strogo pridržavanje propisanih mjera

Danas je u programu Radio Slatine gostovao Bojan Plantak, predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Slatine, i slatinski dogradonačelnik.

Ono što najviše zanima naše pučanstvo je odgovor na pitanje ima li zaraženih koronavirusom na području Slatine i Virovitičko-podravske županije na koje je naš gost odgovorio da trenutno – nema.

Od svog osnivanja gradski Stožer izvršio je sve proglašene mjere i odluke Nacionalnog stožera kao i Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Pojasnio je Plantak ciljeve navedenih odluka, a to je smanjiti okupljanja građana na javnim prostorima. Preventivne mjere poput zatvaranja ugostiteljskih objekata, restorana, uslužnih djelatnosti, pa i odluka o zatvaranju dječjih igrališta donesene su iz navedenog razloga kako bi se smanjila koncentracija osoba na jednom mjestu. Bliske kontakte potrebno je svesti na najmanju moguću mjeru pri tom strogo poštujući upute o jednom metru razmaka u zatvorenim te dva metra razmaka na vanjskim prostorima. Važno je da ljudi shvate ozbiljnost situacije, da ovo nije nikakva igra – dodao je.

Epidemija virusa je na početku, a mi svi zajedno moramo usporiti širenje virusa. ”Za sada je ta situacija u Hrvatskoj pod kontrolom, no svjedoci smo da ako se svi zajedno ne budemo  pridržavali donesenih mjera neminovna nam je eskalacija virusa koji sa sobom povlači neodrživost  zdravstvenog sustava, zato još jednom apeliram na sve građane da se strogo pridržavaju donesenih mjera u cilju sprečavanja daljnjeg širenja virusa  jer samo zajedno poštujući donesene mjere uspjet ćemo u tome” – rekao je Bojan Plantak, predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Slatine.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button