Home / NASLOVNICA / Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov posjetio Slatinu

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov posjetio Slatinu

Danas je Slatinu na poziv Tomislava Žagara saborskog zastupnika Mosta nezavisnih lista  posjetio Božo Petrov predsjednik Mosta.  Domaćini predsjedniku Mosta Petrovu  i saborskom zastupniku iz Nove Bukovice Žagaru bili su Dario Vrbaslija predsjednik slatinske nezavisne liste  ujedno i predsjednik Gradskog vijeća te Martina Tepeš članica nezavisne liste i gradska vijećnica. Osim što su vrijeme u Slatini proveli diskutirajući na teme koje se tiču rada nezavisnih lista, prvenstveno slatinskog, iskoristili su i priliku da se u Parku 136.slatinske brigade obrate medijima. Tako je prvi riječ na ovoj mini konferenciji  održanoj u gradskom parku imao Tomislav Žagar rekavši da mu je drago što se predsjednik Mosta  odazvao pozivu. Poziv za posjetom, kako je rekao Žagar, upućen je iz razloga kako bi se predsjednik Mosta nezavisnih lista pobliže upoznao sa situacijom u Virovitičko-podravskoj županiji i Slatini, odnosno s njihovim najvećim problemima, a to su prema njegovim riječima nedostatak radnih mjesta i veliki odljev, posebice mladih ljudi, u druge sredine i inozemstvo u potrazi za boljom budućnošću.

Predsjednik slatinske nezavisne liste Dario Vrbaslija osim što se zahvalio predsjedniku Mosta na dolasku u Slatinu rekao je okupljenima da mu je osobno izuzetno drago što njegova lista ima podršku tako velike platforme kao što je ona Mostova.  Dodao je i kako se na nivou grada i spomenute liste  trude pripremiti projekte preko kojih bi život lokalnom stanovništvu učinili lagodnijim i lakšim , no i upro prstom u ponajveći problem odnosno glavni kočničar razvoja Slatine, a to je loša cestovna povezanost, čijom bi eventualnom izgradnjom, uvelike olakšali put budućem razvoju grada.

Rad mladih ljudi, misleći na Vrbasliju i članove njegove liste, koji kako je doznao iz ranijih razgovora, jednim dijelom i upravljaju Slatinom, pohvalio je u uvodnom izlaganju čelni čovjek Mosta Božo Petrov. Naglasio je i da je u ovako kratkom vremenu uspio zaključiti da se u slučaju Virovitičko-podravske županije i Slatine radi o – ”strahovitom potencijalu za razvoj gospodarstva”.  Naravno svjestan je  i sam problema koji onemogućuju isto, a to su već od strane Žagara i Vrbaslije navedeni problem prometne izoliranosti, demografske depopulacije, za koje je i sam naveo da će biti jedne od odrednice projekta kojeg Most nezavisnih lista  priprema na razini cijele države. Nadalje, navodeći ciljeve najavljene inicijative-projekta, istaknuo je zadržavanje ljudi u Hrvatskoj kao i  povratak populacije koja je već napustila RH. Po njemu , isto je ostvarivo na način da se poduzetnicima kroz zakonske inicijative omogući lakše otvaranje radnih mjesta, da se Hrvatsku učini još transparentnijom  samim time i pravednijom državom. Istom će se inicijativom zalagati da svi građani budu apsolutno jednaki pred zakonom te da, što je nama bilo posebno drago za čuti, da svaki dio Hrvatske bude jednako razvijen.  Za kraj obećao je da će se sa mjesta u sabornici boriti za pomoć u otklanjanju problema s kojima se bore stanovnici Slatine i županije, a  za koje je danas doznao kroz razgovor sa svojim domaćinima.

Po završetku ovog obraćanja medijima Petrova su njegovi domaćini poveli u kratak obilazak središta Slatine. Nakon obilaska svi zajedno posjetili su slatinsku gradsku upravu gdje ih je dočeo gradonačelnik Denis Ostrošić. U srdačnom razgovoru gradonačelnik je u kratkim crtama upoznao Božu Petrova sa trenutnom situacijom u gradu, ali  i sa projektima koje grad provodi  u cilju poboljšanja života i standarda građana Slatine i njezinih općina. Potkraj ovog jednodnevnog prijateljskog  posjeta Slatini predsjednik Mosta  zahvalio se gradonačelniku  i svojim domaćinima na gostoprimstvu, a isti su mu uručili prigodan poklon paket sa zaštitnim znacima Slatine. (dj / Foto: R. Turkalj)

 

x

Check Also

UOSI Slatina potpisala ugovore s pomoćnicima u nastavi

Udruga osoba s invaliditetom Slatina od 2011.godine za djecu s teškoćama konstantno provodi projekte pomoćnika ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org