Home / NASLOVNICA / Predsjednik GO HDZ-a Slatina Miran Janečić, obratio se medijima nakon jučerašnjeg prekida sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine

Predsjednik GO HDZ-a Slatina Miran Janečić, obratio se medijima nakon jučerašnjeg prekida sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine

Nakon što je na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine, nakon neusvajanja 4. točke Dnevnog reda: Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Slatine za 2017. godinu i Projekcije Proračuna za 2018. i 2019. godinu došlo do prekida sjednica od strane predsjednika Gradskog vijeća, medijima se obratio predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Slatina Miran Janečić, čije priopćenje donosimo u cijelosti:

“Drage Slatinčanke i Slatinčani i svi žitelji u prigradskim naseljima,

Na izborima za Gradsko vijeće Grada Slatine, koji su održani prije tek nešto više od šest mjeseci, Nezavisna lista Darija Vrbaslije dobila je pet, dok je lista SDP-a dobila četiri vijećnika. Iako stranka i koalicija s najvećim brojem vijećnika (osam), HDZ je s koalicijskim partnerima u Gradskom vijeću postao oporba, nakon neprirodnog koaliranja Nezavisne liste Darija Vrbaslije sa SDP-om. Mada smo u Gradskom vijeću imali tek nešto manje od 50% vijećnika, u odborima koji su tijela Gradskog vijeća od vladajuće koalicije dobili smo tek 20% mjesta.

Nezavisna lista također je dala potporu kandidatu SDP-a Denisu Ostrošiću u drugom krugu izbora za gradonačelnika. Obje ove liste rabile su tijekom predizborne kampanje retoriku koja se oslanjala na fraze „odgovornost za vođenje grada“ i „želja za promjenama“.

Građani su odabrali promjene, što je HDZ s koalicijskim partnerima i prihvatio; promjene su inicirale i cijeli ciklus unutarstranačkih izbora u HDZ-u, iz koje smo kao stranka izašli jači i snažniji, te uvjereni da će žitelji grada Slatine na svim budućim izborima prepoznati tko doista može odgovorno voditi Grad Slatinu.

Dakle, postavlja se pitanje što je s „odgovornošću za vođenjem grada“?

Šest mjeseci nakon preuzimanja odgovornosti za upravljanje Slatinom, neprirodno koaliranje Nezavisne liste Darija Vrbaslije sa SDP-om, palo je na prvoj ozbiljnijoj prepreci – izglasavanju drugih izmjena Proračuna Grada Slatine za 2017. Unutarstranački problemi znatno osipanog SDP-a i međusobno nepovjerenje SDP-a i Nezavisne liste Darija Vrbaslije, doveli su nas pred nove izbore.

HDZ je skupa s koalicijskim partnerima prilikom glasanja bio suzdržan, želeći „vladajućoj koaliciji“ dati priliku da pokaže kako uistinu ima većinu u Gradskom vijeću Grada Slatine. Smatrali smo da oni koji su tražili, pa u konačnici na izborima u svibnju i dobili, „odgovornost za vođenje grada“ moraju tu odgovornost pokazati i na sjednicama Gradskog vijeća. Glede toga, postojala je naša sasvim opravdana sumnja, jer politička nezrelost Nezavisne liste Darija Vrbaslije i partikularni interesi pojedinaca iz SDP-a bili su očiti problem od samog početka rada Gradskog vijeća. Sumnja se pokazala potpuno opravdanom, jer Nezavisne liste Darija Vrbaslije i SDP više nemaju većinu u Gradskom vijeću Grada Slatine.

HDZ je za nadolazeće izbore spreman, spremniji no ikada. Međutim, smatramo da Slatina nije zaslužila ovakav ishod eksperimenta vladajućih Nezavisne liste Darija Vrbaslije i SDP-a, koji su se poželjeli igrati na izborima. Smatramo također da bi bilo korektno da Nezavisna lista Darija Vrbaslije i SDP daju građanima pojašnjenje kako je moguće da se tek šest mjeseci nakon preuzimanja „odgovornosti“ pokaže ovolika doza „neodgovornosti“ u vođenju grada. I na kraju, pozivamo gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića da ponudi svoju ostavku jer je očito izgubio povjerenje svojih partnera.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Slatina
Miran Janečić

x

Check Also

Udruga UZOOR počinje s provedbom projekta „U redu je biti drugačiji“

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj održala je prošloga tjedna radni sastanak vezan uz početak ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org