Home / POLITIKA / Predsjednik GO HDZ-a Slatina Miran Janečić: Građani Slatine zaslužili su znati činjenice koje su dovele do neizglasavanja proračuna za 2018. godinu

Predsjednik GO HDZ-a Slatina Miran Janečić: Građani Slatine zaslužili su znati činjenice koje su dovele do neizglasavanja proračuna za 2018. godinu

Poštovane Slatinčanke i Slatinčani, dragi sugrađani!

Budući da u zadnjih nekoliko dana kruže svakakve poluinformacije i glasine, imao sam potrebu obratiti se javnosti jer jednostavno ne mogu prihvatiti način kojim trenutna gradska vlast i SDP žele diskreditirati i omalovažiti svakoga tko ne razmišlja kao oni.

Građani Slatine su zaslužili znati činjenice koje su dovele do neizglasavanja proračuna za 2018. godinu i prekida sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine.

Naime, nakon što nisu imali dovoljnu većinu za izglasavanje rebalansa proračuna za 2017. godinu, jer se jedan vijećnik razišao sa stavovima svoje stranke, SDP-a, te nije prisustvovao sjednici vijeća, Predsjednik Gradskog vijeća Darijo Vrbaslija je pred vijećnicima i svekolikoj javnosti pročitao priopćenje i stav Nezavisne liste vijećnika u kojem je rekao da ne žele sudjelovati u glasanju za prijedlog Proračuna za 2018. Godinu, a kada bi i glasali bili bi suzdržani.

Još je naglasio da se od ovoga trenutka pripremaju za nove izbore!

Koliko drže do svojih riječi pokazat će vrijeme ali svakom tko zna brojati do 17, jasno je da takvim odnosom snaga gradonačelnik za svoj Prijedlog proračuna ima samo tri vijećnika.

I to su činjenice i to javnost mora znati!

Logično i jedino demokratsko rješenje su izbori, a sa takvom beznačajnom podrškom u Gradskom vijeću i moralan čin bi bio ponuditi svoj mandat i izaći na izbore za gradonačelnika.

Naravno, da je kao i uvijek u životu za svoje neuspjehe lakše okriviti drugog, ali i tada se može biti dostojanstven i ne iznositi neistine kako bi se umanjila vlastita odgovornost.

Po već viđenom obrascu od prije 7 mjeseci, aktivirali su se svi koji vrijeđaju i i omalovažavaju na osobnoj razini svoje političke neistomišljenike.

HDZ neće prihvatiti takvu retoriku i želimo biti iznad toga.

Ovim priopćenjem želim pozvati i sve naše članove da se u ovo predblagdansko vrijeme posvete svojim obiteljima, miru, opraštanju, a ovakav način komuniciranja neke ostane iza nas jer svi želimo živjeti u ovome našem gradu Slatini na što ljepši i kvalitetniji način.

Na kraju, svim svojim sugrađanima želim Čestit i Blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu, Novu 2018. godinu!

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Slatina
Miran Janečić

x

Check Also

Gradski odbor SDP-a Slatina uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Svim hrvatskim braniteljima izražavamo iskrenu zahvalnost na bezrezervnoj nesebičnosti u stvaranju samostalne nam države Hrvatske. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org