DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Predsjednica UOSI Slatina Diana Zelenka sudjelovala na 28. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH u suorganizaciji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje organizirala je 27. i 28. studenog 2023. godine u Zagrebu “28. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem”. Radi se o najvećem godišnjem skupu osoba s invaliditetom u regiji s temom “Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti”.

Ovogodišnji dvodnevni Simpozij, na kojem je sudjelovala i predsjednica UOSI Slatina Diana Zelenka održan je pod pokroviteljstvom i uz prisustvo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba.

Teme simpozija su bile: zapošljavanje, inkluzivno obrazovanje, sport za osobe s invaliditetom i položaj žena s invaliditetom.

Nove perspektive unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom predstavila je državna tajnica pri Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Zvjezdana Bogdanović, inkluzivno obrazovanje predstavio je pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin, novine vezane za Zakon o povlasticama u prometu predstavio je u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Ivica Jujnović.

Skupu su prisustvovale, te pozdravile nazočne, saborska zastupnica Ljubica Lukačić, bivša pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Simpozij se bavio i ostalim pravima iz sustava socijalne skrbi, te načinima ostvarivanja pojedinih prava.

Drugi dan konferencije pod nazivom ” Zajedno znanjem ” nit vodilja konferencije bila je misao ” Nije znanje znanje znati već je znanje znanje dati”. Konferencija se bavila i temama o Zelenim perspektivama, digitalnim alatima, doprinosu branitelja i stradalnika Domovinskog rata u stvaranju digitalne i zelene Hrvatske , mobilizaciji udruga mladih pri borbi za kvalitetne javne politike , zaštiti i promicanju ljudskih prava na lokalnoj i regionalnoj razini, te mnogim drugima.

tks(Izvor i Foto:UOSI Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button