NASLOVNICAUDRUGE

Predsjednica slatinskih Vretenaca Patricija Karaman jedina predstavnica Hrvatske u Studijskom posjetu Litvi

Predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina Patricija Karaman putem Aktivnosti umrežavanja u okviru programa Europske snage solidarnosti sudjelovala je u internacionalnom Studijskom posjetu „Explore EU programme opportuinities avaliable to youth with intellectual disabilites“ koji se održao u glavnom gradu Litve, Vilinusu od 20.-24. lipnja ove godine.

Kao jedina predstavnica koja dolazi iz Republike Hrvatske, na aktivnosti je sudjelovala s polaznicima iz Portugala, Italije, Belgije, Malte, Danske, Grčke, Nizozemske te domaćinima i organizatorima iz Litve.

U sklopu ove međunarodne aktivnosti sudionici su posjetili dnevni centar „Blessed J. Matulatias“, Jaunuolių dienos centras“ i zajednicu „L ‘arche Vilnius“ koji okupljaju mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Isto tako na Tečaju se razgovaralo o mogućnostima u okviru Erasmus + projekata i Europskih snaga solidarnosti s naglaskom na volontiranje uz zorni prikaz strateških partnerstava.

– Odrađeni Studijski posjeti uvelike su korisni kako bi se uvidjeli primjeri dobre prakse, te kako bi u sklopu aktivnosti koje provodi Udruga Vretenac započeli s provođenjem Erasmus+ projekta, te neke od viđenih metoda primijenili i u vlastitom radu, – istaknula je predsjednica Karaman te dodala kako su od velike važnosti bila i neformalna druženja svih sudionika, razmjena iskustva u radu s mladim osoba s intelektualnim teškoćama, kao i razmjena ideja te planiranje zajedničkih budućnih međunarodnih projekata.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button